Ryanairs lufthavnsaftaler godkendt af EU

ryanairRyanairs aftaler med lufthavnene Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Alghero og Västerås overtræder ikke EUs regler om statsstøtte.

Til gengæld finder EU Kommissionen, at lavprisselskabets arrangement med Zweibrücken i Tyskland ikke lever op til reglerne. Ryanair stoppede med at benytte lufthavnen i 2009, efter blot at have haft 50.000 passagerer på et år.

“Dagens kommissionskendelse stemmer overens med kommissionens tidligere bekræftelse af, at Ryanairs aftaler med Aarhus, Bratislava, Marseille, Niederrhein, Berlin Schönefeld og Tampere også lever op til EUs regler for statsstøtte”, hedder det i en kommentar.

Ryanairs juridiske direktør Juliusz Komorek tilføjer, at Ryanair til dato har haft over 136 millioner passagerer på de 10 godkendte lufthavne mod blot 50.000 på Zweibrücken, hvor kommissionen fastslår, at aftalen ikke lever op til reglerne for statsstøtte.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.