Sådan rejste danskerne i 2016

Ifølge Travellink er Spanien er den store vinder, når online rejsebureauet opsummerer danskernes rejser.

London overtager positionen som det mest populære rejsemål, mens Tyrkiet falder mest.

I år er Spanien den store vinder, efter at danskerne i stort tal har fravalgt Tyrkiet. Barcelona og Alicante lander højt på listen. Gran Canaria havde den største vækst i antal rejsende med 121%.

Brexit, det tyrkiske kupforsøg, præsidentvalget i USA og andre politiske begivenheder har påvirket rejsevalgene i årets løb. Derimod har de ikke påvirke rejselysten og det samlede antal rejser: ”Danskerne vælger noget fra, men stopper ikke. På kort sigt påvirkes de enkelte destinationer, men lysten til at rejse er stort set ikke påvirket”, siger Erik Wikander, nordisk chef i Travellink.

London har overhalet Paris som største rejsemål. Trenden er ellers, at en lang række traditionelt populære byer i Europa taber til fordel for byer, man tidligere ikke har set som turistmagneter. Beirut og Warszawa er to byer, som flere danskere valgte i årets løb.

De største rejse trends 2016: 1) Urolighederne i Tyrkiet har betydet, at danskerne har valgt andre rejsemål. Spanien med Gran Canaria, Barcelona og Alicante er gået kraftigt frem. 2) Stadig flere booker en kombination af fly og hotel, men fravælger at holde ferie en hel uge. Der er vækst i kortere, men hyppigere rejser. En tydelig trend er tre-fire dages rejser. 3) Stadig flere vælger et flyselskab til udturen og et andet til hjemturen og får på den måde de bedste priser og de flytider, der passer bedst. Til gengæld bruger vi mere på hotellet.

4) Storbyer som London, Paris og Barcelona er fortsat de mest populære, men mange af de store turistmagneter taber turister til ikke traditionelle turistbyer og mere eventyrlige rejsemål uden for Europa. Blandt vinderne ser man Beirut og Warszawa. 5) Rejse ooking sker stadig oftere fra mobile enheder. Tidligere var onsdag og torsdag de travleste bookingdage. Nu spredes booking ud over hele ugen, og størst vækst er der på ugens to første dage.

Største rejsemål 2016 (sidste års placering i parentes): 1) London (2), 2) Paris (1), 3) Barcelona (4), 4) Berlin (3), 5)Amsterdam (6).

Rejsemål som er vokset mest i 2016: 1) Gran Canaria (+121%), 2) Beirut (+42%), 3) Nice (+13%), 4) Rom (+11%) og 5) Split (+10%).

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.