Sådan rejste danskerne i 2016

Ifølge Travellink er Spanien er den store vinder, når online rejsebureauet opsummerer danskernes rejser.

London overtager positionen som det mest populære rejsemål, mens Tyrkiet falder mest.

I år er Spanien den store vinder, efter at danskerne i stort tal har fravalgt Tyrkiet. Barcelona og Alicante lander højt på listen. Gran Canaria havde den største vækst i antal rejsende med 121%.

Brexit, det tyrkiske kupforsøg, præsidentvalget i USA og andre politiske begivenheder har påvirket rejsevalgene i årets løb. Derimod har de ikke påvirke rejselysten og det samlede antal rejser: ”Danskerne vælger noget fra, men stopper ikke. På kort sigt påvirkes de enkelte destinationer, men lysten til at rejse er stort set ikke påvirket”, siger Erik Wikander, nordisk chef i Travellink.

London har overhalet Paris som største rejsemål. Trenden er ellers, at en lang række traditionelt populære byer i Europa taber til fordel for byer, man tidligere ikke har set som turistmagneter. Beirut og Warszawa er to byer, som flere danskere valgte i årets løb.

De største rejse trends 2016: 1) Urolighederne i Tyrkiet har betydet, at danskerne har valgt andre rejsemål. Spanien med Gran Canaria, Barcelona og Alicante er gået kraftigt frem. 2) Stadig flere booker en kombination af fly og hotel, men fravælger at holde ferie en hel uge. Der er vækst i kortere, men hyppigere rejser. En tydelig trend er tre-fire dages rejser. 3) Stadig flere vælger et flyselskab til udturen og et andet til hjemturen og får på den måde de bedste priser og de flytider, der passer bedst. Til gengæld bruger vi mere på hotellet.

4) Storbyer som London, Paris og Barcelona er fortsat de mest populære, men mange af de store turistmagneter taber turister til ikke traditionelle turistbyer og mere eventyrlige rejsemål uden for Europa. Blandt vinderne ser man Beirut og Warszawa. 5) Rejse ooking sker stadig oftere fra mobile enheder. Tidligere var onsdag og torsdag de travleste bookingdage. Nu spredes booking ud over hele ugen, og størst vækst er der på ugens to første dage.

Største rejsemål 2016 (sidste års placering i parentes): 1) London (2), 2) Paris (1), 3) Barcelona (4), 4) Berlin (3), 5)Amsterdam (6).

Rejsemål som er vokset mest i 2016: 1) Gran Canaria (+121%), 2) Beirut (+42%), 3) Nice (+13%), 4) Rom (+11%) og 5) Split (+10%).

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.