Sære regler blokerer sommerhusudlejning

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Selv om mange gerne vil udleje deres sommerhuse uden for højsæsonen, så må husene ifølge reglerne højst benyttes i 39 af årets 52 uger.

Ifølge adm. direktør Kaj Frederiksen fra Sol og Strand Feriehusudlejning koster regler i planloven årligt Danmark mindst en halv milliard kroner i turismeomsætning i kystområderne: ”Udlejerne er trætte af særregler, der forhindrer en tidssvarende udvikling. Særligt den såkaldte 39-ugers regel bør slettes. Den giver ikke mening længere, og vi må hver uge sige nej til turister, der gerne ville holde jul og nytår i et sommerhus”.

En stribe regler blev indført i 1972 for at understøtte Danmarks særlige EU-forbehold mod udenlandsk ejerskab af danske fritidshuse. Men ifølge feriehusbranchen har reglerne overlevet sig selv og blokerer for vigtig indtjening.

”Vi står med nogle gamle og i en moderne verden mystiske regler, som er en af de vigtigste barrierer for at få flere turister i eksisterende sommerhuse”, siger adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen.

Regeringen har netop erklæret sig åben for ændringer i planloven, hvis det kan skabe tiltrængt vækst i yderområderne.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.