Sære regler blokerer sommerhusudlejning

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Selv om mange gerne vil udleje deres sommerhuse uden for højsæsonen, så må husene ifølge reglerne højst benyttes i 39 af årets 52 uger.

Ifølge adm. direktør Kaj Frederiksen fra Sol og Strand Feriehusudlejning koster regler i planloven årligt Danmark mindst en halv milliard kroner i turismeomsætning i kystområderne: ”Udlejerne er trætte af særregler, der forhindrer en tidssvarende udvikling. Særligt den såkaldte 39-ugers regel bør slettes. Den giver ikke mening længere, og vi må hver uge sige nej til turister, der gerne ville holde jul og nytår i et sommerhus”.

En stribe regler blev indført i 1972 for at understøtte Danmarks særlige EU-forbehold mod udenlandsk ejerskab af danske fritidshuse. Men ifølge feriehusbranchen har reglerne overlevet sig selv og blokerer for vigtig indtjening.

”Vi står med nogle gamle og i en moderne verden mystiske regler, som er en af de vigtigste barrierer for at få flere turister i eksisterende sommerhuse”, siger adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen.

Regeringen har netop erklæret sig åben for ændringer i planloven, hvis det kan skabe tiltrængt vækst i yderområderne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.