Direktør i Samson Travel, Lars Enevold Pedersen, præsenterer rejseselskabets nye produkt - den digitale oplevelsesplatform Gotour. I baggrunden i midten følger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svenden, interesseret med. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Samson Travel klar med ny incoming-platform i Aalborg

Ny digital platform for oplevelser og nyt kontor i Aalborg Lufthavn skal styrke Samson Travel og give flere incoming-turister til det nordjyske.

Samson Travel kunne onsdag byde velkommen til reception i sine nye lokaler i Aalborg Lufthavn. Valget af lufthavnen for det nye hovedkontor, og flytningen fra Frederikshavn er næppe tilfældigt.

Rejsebureauet har blandt andet som opgave – en opgave vundet på offentlig udbud – at styrke incoming turisme i Nordjylland, og derved Aalborg Lufthavn. Begrebet ”incoming turisme” kan kort forklares med turister og rejsende der har Aalborg og Nordjylland som destination. I modsætning til nordjyder der eksempelvis benytter Aalborg Lufthavn som udgangspunkt for deres ferierejse.

Vigtig at tilbyde produkter
Direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, fremhævede ved sammenkomsten vigtigheden af at kunne tilbyde tilrejsende turister færdige pakker og produkter når de ankommer det nordjyske.

”Vi har ikke et Legoland eller Den lille Havfrue at skilte med, så det er vigtigt, at der er tilrettelagte pakker og produkter til vores gæster. Det være sig oplevelser, gastronomi eller ture til Vesterhavet,” sagde Søren Svendsen.

Ny platform for oplevelser
Oplevelser er også et område Samson Travel nu udvider betragteligt. Selskabet har for nyligt overtaget platformen Gotour.dk fra den nordjyske IT-virksomhed Combine, der til gengæld er kommet ind på ejersiden i Samson Travel.

”Gotour samler oplevelser fra hele Danmark i en og samme platform. Der ligger allerede over 1.000 oplevelsestilbud på platformen, og vi skal udbygge dette yderligere,” siger direktør i Samson Travel, Lars Enevold Pedersen.

Gotour tilbydes også til andre rejsearrangører og private, så produkter herfra kan pakkes sammen med andre tilbud som eksempelvis rejse og overnatning.

”Denne platform kan dække langt mere end Nordjylland, og vi tænker også at Aalborg kan være udgangspunkt for oplevelser i det sydlige Norge eller vestlige Sverige,” uddyber Lars Enevold Pedersen til standby.dk

Udvide med ”Planners & Guides”
Samson Travel er i gang med at yderligere at udbygge produkter omkring oplevelser. Rejsebureauet har hentet tidligere direktør i VisitDenmark, Dorte Kiilerich, til hjælp med at arbejde med ”Gotours Planners & Guides”.

”Vi vil gerne finde de, der kan noget lokalt. Vise et område eller seværdighed frem. Og være den lokale tilrettelægger og guide. Dorte vil så hjælpe med at finpudse konceptet og pakke oplevelsen til et produkt, som vi kan tilbyde via Gotours platformen,” forklarer Lars Enevold Pedersen.

Samson Travel blev stiftet i år 2000 i Frederikshavn, og har kontorer i Frederikshavn og Odense – udover det nye hovedkontor i Aalborg Lufthavn.