San Francisco fester for pi

Hvem bliver fejret i San Francisco den 14. marts klokken 1.59? Hvis man elsker matematik, kan man måske regne det ud.

I USA skrives måned før dato, og således svarer tidspunktet til de første cifre i pi (3,14159). Videnskabsmuseet Exploratorium i San Francisco har valgt et oplagt tidspunkt til fejringen af den matematiske konstant, som de fleste nok har et had/kærlighedsforhold til fra matematiktimerne. Men fejringen af pi bliver bestemt ikke kedelig.

Præcis klokken 13.59 vil fem jagerfly skrive de første tal i pi på himlen over San Francisco. Hvert tal vil måle over 400 meter før de hurtigt vil opløses på himlen.

På landjorden løfter Exploratorium sløret for et helt nyt pi-monument, og museet byder på naturligvis alle på pies (tærter). I løbet af dagen vil der være pi-parade, pi-limericks, pi-foredrag og mange andre pi-aktiviteter.

Det er 25. gang at Exporatorium fejrer pi, og i år sker festlighederne som en del af optakten til genåbningen af museet den 17. april. Museet er flyttet til havnefronten Pier 15 og samlingerne har gennemgået en omfattende opdatering.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.