- STANDBY.DK - https://standby.dk -

SAS dropper salg af morgenmad

SAS sælger for lidt morgenmad på sine indenrigsflyvninger og ruterne i Norden. Derfor indstilles salget af morgenmad næste uge. ”Dermed undgår vi også unødigt madspild,” lyder det fra SAS.

Fra tirsdag i næste uge, 29. januar, er det slut for passagerer på economy class, SAS Go, med at kunne købe morgenmad ombord på SAS’ indenrigsflyvninger i Skandinavien samt selskabets ruter indenfor Norden. Allerede bestilte og bekræftede måltider vil dog blive serveret til passagererne, oplyser SAS.

Fremover skal SAS Go-passagerne forhåndsbestille morgenmad på flyvninger på mere end 60 minutters varighed – eller selv købe morgenmad i lufthavnen og medtage den på flyet. På europæiske SAS-flyvninger på over 80 minutter vil SAS fortsat sælge morgenmad på Go-class.

SAS giver blandt andet som begrundelse for indstillingen af salget af morgenmad på Go, at kun to procent af passagererne køber disse måltider.

Farvel til flere måltider
”Og, siger pressechef hos SAS i Danmark, Mariam Skovfoged, til STANDBY.dk: Ændringerne med stoppet af salg af morgenmad indenfor Skandinavien og i Norden kommer også i vores bestræbelser på at undgå madspild.”

”Vi kan på vores salgstal se, at rigtig mange passagerer ikke køber morgenmad ombord. Det giver et højt madspild og det vil vi gerne være med til at begrænse. I stedet for at kunne købe morgenmad ombord, kan passagererne i stedet forhåndsbestille morgenmad på de ruter, hvor vi nu stopper for salget,” siger Mariam Skovfoged og tilføjer:

”Ved ikke at have i dette tilfælde morgenmad med ombord, som vi ikke sælger, så flyver vi rundt med maden og skal efter landing smide det ud. Det undgår vi med de nye justeringer som dermed også er med til at styrke SAS’ strategi om bæredygtighed.”

En anden ændring mad-ændring hos SAS bliver, at selskabet stopper med salget af forhåndsbestilte retter der er fri for gluten, laktose og svinekød.

Relaterede artikler:

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Virksomheder forbyder privat brug af bonuspoint

Fra chef i SAS til hoteldirektør

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate