Som et forsøg afprøver Hamborg Lufthavn i denne og næste måned et nyt tilbud om levering af mad og drikke til passagererne i selve gaten. Foto: Hamburg Airport.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

Den store nordtyske lufthavn er ifølge egne oplysninger den første i Tyskland med dette tilbud, der testes under navnet ”Gate Delivery.” I første omgang gælder muligheden fra klokken 05 til 10 – bliver det en succes, skal det strække sig ud over hele dagen.

Hamborg Lufthavn afprøver frem til midten af næste måned denne nye mulighed i samarbejde med VAAIR Airport, der driver to serveringssteder i lufthavnen, Café Scoom og Pier2Bar.

”Gate Delivery er en nytænkende udvidelse af de services, vi allerede tilbyder online,” siger Lutz Deubel, der er chef for Center Management i lufthavnen og tilføjer:
”Med denne nye service slipper vores passagerer for at stå i kø for at købe mad og drikke til flyveturen. Vores målgruppe med tiltaget er både forretnings- og leisure-passagerer – nu glæder vi os til at indhøste erfaringer med det nye koncept her i testperioden.”

I testperioden kan der bestilles mad og drikke til levering i gaten via lufthavnens hjemmeside – der kan vælges mellem brød og kager samt vand og sodavand. Priserne er de samme, som passagererne betaler i de to serveringssteder i lufthavnen, der leverer varerne.

Personale fra serveringsstederne dukker op i afrejsegaten iført deres letgenkendelige røde uniformer, hvor de leverer de bestilte varer, der er indpakket og som kan fortæres i gaten eller på flyet,

Passagerrekord sidste år
Sidste år havde Hamburg Airport 17,6 millioner passagerer, en stigning på 8,6 procent – svarende til 1,4 millioner flere rejsende sammenlignet med 2016. Passagertallet sidste år bragte for første gang lufthavnen over 17 millioner årlige rejsende.
Der var i snit 121 passagerer per afgående passagerfly sidste år i den nordtyske lufthavn – og det udbudte sædeantal per afgående passagerfly steg fra 2016 til 2017 fra 147 til 156.

I dette års sommersæson har lufthavnen i Hamborg flyvninger til cirka 130 destinationer fra 60 flyselskaber – og har otte ruter, der ikke før har været betjening af, nemlig Bilbao, Jersey, Samos, Ljubljana, Kayseri i Tyrkiet, græske Zakynthos, Trieste og Bergen.

Relaterede artikler:

Hamborg klar med nyt luksushotel

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Stor tysk rejselyst i år

x

Læs Også

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Over 2.000 passagerer hos det britiske flyselskab har fået deres billetter aflyst fordi billetprisen var for lav, beretter flere rejseagenter over for BBC.

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.