Som et forsøg afprøver Hamborg Lufthavn i denne og næste måned et nyt tilbud om levering af mad og drikke til passagererne i selve gaten. Foto: Hamburg Airport.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

Den store nordtyske lufthavn er ifølge egne oplysninger den første i Tyskland med dette tilbud, der testes under navnet ”Gate Delivery.” I første omgang gælder muligheden fra klokken 05 til 10 – bliver det en succes, skal det strække sig ud over hele dagen.

Hamborg Lufthavn afprøver frem til midten af næste måned denne nye mulighed i samarbejde med VAAIR Airport, der driver to serveringssteder i lufthavnen, Café Scoom og Pier2Bar.

”Gate Delivery er en nytænkende udvidelse af de services, vi allerede tilbyder online,” siger Lutz Deubel, der er chef for Center Management i lufthavnen og tilføjer:
”Med denne nye service slipper vores passagerer for at stå i kø for at købe mad og drikke til flyveturen. Vores målgruppe med tiltaget er både forretnings- og leisure-passagerer – nu glæder vi os til at indhøste erfaringer med det nye koncept her i testperioden.”

I testperioden kan der bestilles mad og drikke til levering i gaten via lufthavnens hjemmeside – der kan vælges mellem brød og kager samt vand og sodavand. Priserne er de samme, som passagererne betaler i de to serveringssteder i lufthavnen, der leverer varerne.

Personale fra serveringsstederne dukker op i afrejsegaten iført deres letgenkendelige røde uniformer, hvor de leverer de bestilte varer, der er indpakket og som kan fortæres i gaten eller på flyet,

Passagerrekord sidste år
Sidste år havde Hamburg Airport 17,6 millioner passagerer, en stigning på 8,6 procent – svarende til 1,4 millioner flere rejsende sammenlignet med 2016. Passagertallet sidste år bragte for første gang lufthavnen over 17 millioner årlige rejsende.
Der var i snit 121 passagerer per afgående passagerfly sidste år i den nordtyske lufthavn – og det udbudte sædeantal per afgående passagerfly steg fra 2016 til 2017 fra 147 til 156.

I dette års sommersæson har lufthavnen i Hamborg flyvninger til cirka 130 destinationer fra 60 flyselskaber – og har otte ruter, der ikke før har været betjening af, nemlig Bilbao, Jersey, Samos, Ljubljana, Kayseri i Tyrkiet, græske Zakynthos, Trieste og Bergen.

Relaterede artikler:

Hamborg klar med nyt luksushotel

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Stor tysk rejselyst i år