Som et forsøg afprøver Hamborg Lufthavn i denne og næste måned et nyt tilbud om levering af mad og drikke til passagererne i selve gaten. Foto: Hamburg Airport.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

Den store nordtyske lufthavn er ifølge egne oplysninger den første i Tyskland med dette tilbud, der testes under navnet ”Gate Delivery.” I første omgang gælder muligheden fra klokken 05 til 10 – bliver det en succes, skal det strække sig ud over hele dagen.

Hamborg Lufthavn afprøver frem til midten af næste måned denne nye mulighed i samarbejde med VAAIR Airport, der driver to serveringssteder i lufthavnen, Café Scoom og Pier2Bar.

”Gate Delivery er en nytænkende udvidelse af de services, vi allerede tilbyder online,” siger Lutz Deubel, der er chef for Center Management i lufthavnen og tilføjer:
”Med denne nye service slipper vores passagerer for at stå i kø for at købe mad og drikke til flyveturen. Vores målgruppe med tiltaget er både forretnings- og leisure-passagerer – nu glæder vi os til at indhøste erfaringer med det nye koncept her i testperioden.”

I testperioden kan der bestilles mad og drikke til levering i gaten via lufthavnens hjemmeside – der kan vælges mellem brød og kager samt vand og sodavand. Priserne er de samme, som passagererne betaler i de to serveringssteder i lufthavnen, der leverer varerne.

Personale fra serveringsstederne dukker op i afrejsegaten iført deres letgenkendelige røde uniformer, hvor de leverer de bestilte varer, der er indpakket og som kan fortæres i gaten eller på flyet,

Passagerrekord sidste år
Sidste år havde Hamburg Airport 17,6 millioner passagerer, en stigning på 8,6 procent – svarende til 1,4 millioner flere rejsende sammenlignet med 2016. Passagertallet sidste år bragte for første gang lufthavnen over 17 millioner årlige rejsende.
Der var i snit 121 passagerer per afgående passagerfly sidste år i den nordtyske lufthavn – og det udbudte sædeantal per afgående passagerfly steg fra 2016 til 2017 fra 147 til 156.

I dette års sommersæson har lufthavnen i Hamborg flyvninger til cirka 130 destinationer fra 60 flyselskaber – og har otte ruter, der ikke før har været betjening af, nemlig Bilbao, Jersey, Samos, Ljubljana, Kayseri i Tyrkiet, græske Zakynthos, Trieste og Bergen.

Relaterede artikler:

Hamborg klar med nyt luksushotel

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Stor tysk rejselyst i år

x

Læs Også

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.