Efter 23 år på flere chefposter hos SAS i Københavns Lufthavn blev Anne Nielsen sidste måned ny general manager for Scandic-hotel – hendes forgænger har fået nyt chefjob i den store hotelkæde.
”Jeg er kommet til Scandic Hotels uden brancheerfaring, men har et godt team, der driver hotellet. Omvendt er jeg god til at motivere og involvere mig i driften.”
Det siger 41-årige Anne Louise Nielsen, der med starten af sidste måned blev ny direktør, eller general manager som det hedder, for Scandic Hvidovre. Hotellet lidt uden for København skulle have ny chef efter Jørgen W. Frederiksen var blevet general manager for Scandics nyeste hotel, Scandic Kødbyen i København, der åbnede i september, som det 26. i Danmarks største hotelkæde.
Anne Nielsen, der stammer fra sydsjællandske Næstved, fik sit nye job fra 1. oktober efter at have reageret på Scandics jobannonce.
”Efter 23 gode, spændende og lærerige år hos SAS i Københavns Lufthavn var jeg klar til at flytte ”hjemmefra”. Jeg var klar til helt nye udfordringer, og havde i længere tid fulgt udviklingen og virksomhedskulturen i Scandic. Jeg var ikke i tvivl om, at dér var en virksomhed, der matchede min profil og mine udviklingsønsker,” siger Anne Nielsen til STANDBY.dk og fortsætter:
”Jeg glæder mig hver morgen når jeg skal afsted til dette dejlige hotel med så mange gode medarbejdere. Jeg håber min glæde for mit nye job og dette hotel også smitter af på de 75 kolleger på hotellet, så vi sammen kan videreudvikle det.”
Vigtigt at være holdspiller
Anne Nielsens holdning til, at driften af hotellet på Københavns vestegn er noget alle medarbejdere er fælles om, passer fint med værdisættet hos administrerende direktør for Scandic Hotels i Danmark, Jens Mathiesen.
Da han i sommer fejrede ti-årsjubilæum hos Scandic, sagde Jens Mathiesen blandt andet til STANDBY.dk: ”At hæve medarbejdertilfredsheden, smitter af på hotelgæsterne.”
”Lige meget om det er ansatte til nyåbnede hoteller eller ansatte, der overtages fra en anden kæde, så er reglerne enkle. Det skal være holdspillere,” sagde Jens Mathiesen og tilføjede:
“Jeg gider ikke have egoistiske ansatte, der kun har fokus på sig selv. Vi skal alle hjælpe hinanden, og jeg ansætter kun dem med den rigtige attitude. Det vil typisk være holdspillere og gerne med stærke meninger.”
Mange SAS-jobs i Københavns Lufthavn
Anne Nielsen har en merkonom-uddannelse fra handelsskolen Niels Brock og en bachelor i corporate communication fra Copenhagen Business School samt en række lederuddannelser fra SAS.
Hun blev som 18-årig elev hos SAS i Københavns Lufthavn. Siden gik det slag i slag. Hun har gennem årene i lufthavnen haft titler som sales agent i SAS’ billetkontor, instruktør i SAS Ground Handling, SGH, vicestation manager med ansvar for SGH Operations Center samt senest inden skiftet til Scandic chef hos SGH for landside operations og operations manager hos SAS Ground Handling.
En del af lokalsamfundet
Scandic Danmark er i gang med en image-ændrende rejse – fra at være indbegrebet af et halvtrist motorvejshotel, til at blive noget mere spændende. Seneste eksempel på forandringen er Scandic Kødbyen, der er meget langt fra det traditionelle Scandic-hotel – det samme vil være tilfældet for flere af Scandics kommende hoteller i København og Aarhus.
Scandic-hotellet i Hvidovre ligger godt nok tæt på motorvejsnettet, men derfor behøver det ikke være et gab-hotel. Beliggenheden kan der ikke gøres meget ved, men det er der gjort ved den hyggelige indretning og den gode atmosfære.
Hotellet har 207 værelser. Gæsterne er blandt andet et miks af håndværkere, der arbejder for store byggeprojekter i hovedstadsområdet. Eller børnefamilier på besøg i København, der vil bo godt, for eksempel i familieværelser med køjesenge til de yngste, men også billigere end i selve København – små ti kilometer væk; der er for eksempel gratis parkering ved hotellet i Hvidovre. Og som et af få Scandic-hoteller er der et svømmebassin på hotellet – også til glæde for de yngste gæster.
Hotellet i Hvidovre, der i mangel på konkurrence kan kaldes Byens Hotel, har sin indtjening i tre primære forretningsområder. Udover hotelværelser er der restaurantdelen med rigtig god mad – og plads til 120 gæster. Her er alt fra á la carte til god morgenmad. Ifølge Anne Nielsen scorer hotellet i Hvidovre bedst blandt Scandic-hotellerne på sin morgenmad ved undersøgelserne af kundetilfredsheden på de danske Scandic-hoteller – hvor morgenmad i øvrigt er med i prisen. Morgensultne kan også bare køre ind i købe adgang til morgenmadsbuffeten – uden at være overnattende gæster.
Det tredje ben i forretningsenheden er møder og konferencer. Her er 20 lokaler til møder og konferencer – det største har plads til 300 personer.
”Vi har ikke kun firmamøder og konferencer, men også private sammenkomster. I den måneds tid, jeg indtil nu har været her, har vi lagt lokaler til alt fra runde fødselsdage til sammenkomster efter begravelser,” siger Anne Nielsen og tilføjer:
”Netop private sammenkomster er vi meget glade for. Det viser nemlig, at vi er en del af lokalsamfundet. Det er vigtigt for os at være på landkortet her i lokalområdet og tage vores del af det sociale ansvar.”
Relaterede artikler:
Mange fejrede nyt Scandic-hotel