Torben Rhode – chefkok på Scandic Aarhus City, med Fie og Thea, der begge er tilmeldt Too Good to Go-programmet i Aarhus. De blev modtagere af morgenmadsmåltiderne nummer 10.000 i programmet mod madspild. Foto: Scandic Hotels.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Scandic, Nordens og Danmarks største hotelkæde, og Too Good to Go har siden slutningen af 2017 haft et partnerskab. Samarbejdet indebærer, at brugere af Too Good To Go’s app hver eneste dag kan bestille og afhente en måltidsboks med overskydende mad fra morgenbuffeten på alle Scandics 25 hoteller i Danmark. Samarbejdet er et led i hotelkædens fokus på miljømæssig og social bæredygtighed.

Eksempler på Scandics morgenmad.

Forleden kunne Scandic og Too Good To Go fejre måltidsboks nummer 10.000 i Danmark – det skete officielt på Scandic Aarhus City. De to udvalgte vindere, Fie og Thea, fik udover en stor buket blomster også en lækker morgenmad fra hotellets morgenmads buffet.

”Hos Too Good To Go er vi stolte over samarbejdet med Scandic. De 10.000 måltider, vi sammen har reddet fra at blive smidt ud, er en vigtig milepæl, og vi glæder os til at fortætte kampen mod madspild sammen med Scandic,” siger Mette Lykke, administrerende direktør i Too Good To Go.

Og fra Scandic siger Karsten Felvang Nielsen, direktør for Food & Beverage i Danmark: ”Vi er henrykte over, at vi i samarbejde med Too Good To Go har sikret, at 10.000 måltider er havnet i maverne på Too Good To Gos brugere frem for i skraldespanden.
Hver eneste dag arbejder vi for at mindske vores madspild. Vi er stolte over, hvor langt vi er kommet på kort tid og ser hele tiden på nye udviklingsmuligheder for samarbejdet, der skal gøre det lettere for brugerne at benytte vores tilbud.”

25 år med bæredygtighed
Scandic startede sit arbejde med bæredygtighed i 1993. Som første hotelkæde, oplyser Scandic, introducerede kæden ideen ”hæng dit håndklæde op,” hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang.

Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med over 60 procent. Scandic har som mål, at hotelkæden i 2020 vil være hotelkæden med den laveste CO2-udledning. Som bevis for hotelkædens miljøarbejde er alle Scandics danske hoteller som de eneste svanemærket af Miljømærkning Danmark. For nylig kunne Scandic også offentliggøre, at hotelkæden vil stoppe brugen af plastiksugerør og -cocktilpinde.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og 55.000 værelser i seks lande med samlet 16.000 medarbejdere. Alene i Danmark har Scandic foreløbig 25 hoteller med i alt 1.200 medarbejdere fordelt på knap 100 nationaliteter.

Relaterede artikler:

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Flyselskab hjælper miljøet

x

Læs Også

Københavnsk hotel i dialog med utilfreds gæst

En gæst fra Hong Kong var så misfornøjet med ophold på Adina Apartment Hotel i København at hun sendte lang klage. ”Vi kommenterer ikke sager der er under behandling,” lyder det fra hotellet.

Tivoli klar med meget eksklusiv klub

Nimb Club er Tivolis nye tiltag, der kun skal have 100 medlemmer. De får adgang til Nimb Wellness, der er klar til august, og det netop åbnede Nimb Roof med Danmarks første rooftop-pool på et hotel.

Havreholm Slot solgt til Matas-rigmand

Endnu et hotel ved Hornbæk i Nordsjælland er nu solgt til Henrik Frederiksen, der tjente millioner på salget af Matas.

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus

Nordens første Radisson Red-hotel åbner næste efterår i Aarhus med 78 værelser, møde- og event-faciliteter, fitnesscenter, restaurant og parkeringskælder. Via en app kan hotellets gæster tjekke ind og ud samt åbne og låse værelset.

Aarhus får nyt internationalt hotel

På pressemøde i eftermiddag præsenteres nyhed om at et ”internationalt hotelkoncept får nordisk premiere i Aarhus.” Det bliver muligvis et Radisson Red, erfarer STANDBY.dk

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.