Torben Rhode – chefkok på Scandic Aarhus City, med Fie og Thea, der begge er tilmeldt Too Good to Go-programmet i Aarhus. De blev modtagere af morgenmadsmåltiderne nummer 10.000 i programmet mod madspild. Foto: Scandic Hotels.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Scandic, Nordens og Danmarks største hotelkæde, og Too Good to Go har siden slutningen af 2017 haft et partnerskab. Samarbejdet indebærer, at brugere af Too Good To Go’s app hver eneste dag kan bestille og afhente en måltidsboks med overskydende mad fra morgenbuffeten på alle Scandics 25 hoteller i Danmark. Samarbejdet er et led i hotelkædens fokus på miljømæssig og social bæredygtighed.

Eksempler på Scandics morgenmad.

Forleden kunne Scandic og Too Good To Go fejre måltidsboks nummer 10.000 i Danmark – det skete officielt på Scandic Aarhus City. De to udvalgte vindere, Fie og Thea, fik udover en stor buket blomster også en lækker morgenmad fra hotellets morgenmads buffet.

”Hos Too Good To Go er vi stolte over samarbejdet med Scandic. De 10.000 måltider, vi sammen har reddet fra at blive smidt ud, er en vigtig milepæl, og vi glæder os til at fortætte kampen mod madspild sammen med Scandic,” siger Mette Lykke, administrerende direktør i Too Good To Go.

Og fra Scandic siger Karsten Felvang Nielsen, direktør for Food & Beverage i Danmark: ”Vi er henrykte over, at vi i samarbejde med Too Good To Go har sikret, at 10.000 måltider er havnet i maverne på Too Good To Gos brugere frem for i skraldespanden.
Hver eneste dag arbejder vi for at mindske vores madspild. Vi er stolte over, hvor langt vi er kommet på kort tid og ser hele tiden på nye udviklingsmuligheder for samarbejdet, der skal gøre det lettere for brugerne at benytte vores tilbud.”

25 år med bæredygtighed
Scandic startede sit arbejde med bæredygtighed i 1993. Som første hotelkæde, oplyser Scandic, introducerede kæden ideen ”hæng dit håndklæde op,” hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang.

Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med over 60 procent. Scandic har som mål, at hotelkæden i 2020 vil være hotelkæden med den laveste CO2-udledning. Som bevis for hotelkædens miljøarbejde er alle Scandics danske hoteller som de eneste svanemærket af Miljømærkning Danmark. For nylig kunne Scandic også offentliggøre, at hotelkæden vil stoppe brugen af plastiksugerør og -cocktilpinde.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og 55.000 værelser i seks lande med samlet 16.000 medarbejdere. Alene i Danmark har Scandic foreløbig 25 hoteller med i alt 1.200 medarbejdere fordelt på knap 100 nationaliteter.

Relaterede artikler:

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Flyselskab hjælper miljøet