Torben Rhode – chefkok på Scandic Aarhus City, med Fie og Thea, der begge er tilmeldt Too Good to Go-programmet i Aarhus. De blev modtagere af morgenmadsmåltiderne nummer 10.000 i programmet mod madspild. Foto: Scandic Hotels.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Scandic, Nordens og Danmarks største hotelkæde, og Too Good to Go har siden slutningen af 2017 haft et partnerskab. Samarbejdet indebærer, at brugere af Too Good To Go’s app hver eneste dag kan bestille og afhente en måltidsboks med overskydende mad fra morgenbuffeten på alle Scandics 25 hoteller i Danmark. Samarbejdet er et led i hotelkædens fokus på miljømæssig og social bæredygtighed.

Eksempler på Scandics morgenmad.

Forleden kunne Scandic og Too Good To Go fejre måltidsboks nummer 10.000 i Danmark – det skete officielt på Scandic Aarhus City. De to udvalgte vindere, Fie og Thea, fik udover en stor buket blomster også en lækker morgenmad fra hotellets morgenmads buffet.

”Hos Too Good To Go er vi stolte over samarbejdet med Scandic. De 10.000 måltider, vi sammen har reddet fra at blive smidt ud, er en vigtig milepæl, og vi glæder os til at fortætte kampen mod madspild sammen med Scandic,” siger Mette Lykke, administrerende direktør i Too Good To Go.

Og fra Scandic siger Karsten Felvang Nielsen, direktør for Food & Beverage i Danmark: ”Vi er henrykte over, at vi i samarbejde med Too Good To Go har sikret, at 10.000 måltider er havnet i maverne på Too Good To Gos brugere frem for i skraldespanden.
Hver eneste dag arbejder vi for at mindske vores madspild. Vi er stolte over, hvor langt vi er kommet på kort tid og ser hele tiden på nye udviklingsmuligheder for samarbejdet, der skal gøre det lettere for brugerne at benytte vores tilbud.”

25 år med bæredygtighed
Scandic startede sit arbejde med bæredygtighed i 1993. Som første hotelkæde, oplyser Scandic, introducerede kæden ideen ”hæng dit håndklæde op,” hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang.

Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med over 60 procent. Scandic har som mål, at hotelkæden i 2020 vil være hotelkæden med den laveste CO2-udledning. Som bevis for hotelkædens miljøarbejde er alle Scandics danske hoteller som de eneste svanemærket af Miljømærkning Danmark. For nylig kunne Scandic også offentliggøre, at hotelkæden vil stoppe brugen af plastiksugerør og -cocktilpinde.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og 55.000 værelser i seks lande med samlet 16.000 medarbejdere. Alene i Danmark har Scandic foreløbig 25 hoteller med i alt 1.200 medarbejdere fordelt på knap 100 nationaliteter.

Relaterede artikler:

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Flyselskab hjælper miljøet

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Fra næste år skal de mange tusinde ansatte indenfor blandt andet housekeeping på hotellerne i Miami Beach have bærbare alarmer til hvis de overfaldes af gæster på hotelværelser.