Schengen-kollaps bliver dyr for lufthavnene

paskontrol-københavns-lufthavn-800x450Risikoen for en kollaps af det pas-frie samarbejde mellem 26 lande i Europa tales der en del om i forbindelse med manglende løsninger af de store flygtningestrømme.

Skulle det ske, vil det blive meget dyrt på grund af lufthavnenes ombygning af terminaler for millioner af Euro.

Ifølge lufthavnenes sammenslutning ACI Europe blev Schengen området skabt for mere end 30 år siden og har fået lufthavne i hele Europa til at indrette terminaler med separate Schengen- og non-Schengen zoner.

Olivier Jankovec, generaldirektør for ACI Europe, mener, at genindførelse af paskontroller for alle flyrejsende let kan koste hundreder af millioner Euro for de større internationale lufthavne.

Der er 443 lufthavne i Schengen området, og de benyttedes af omkring 1,2 milliarder flyrejsende i 2015, lyder det fra ACI.

“Den umiddelbare effekt af en Schengen kollaps vil være hidtil uset trængsel i lufthavnene og stribevis af flyforsinkelser, som vil brede sig over hele Europa”, siger Oliver Jankovec.

Det vil samtidig føre til længere rejsetider, fordi lufthavnene ikke længere kan garantere tidsforbruget ved flyskift, hvor de korteste forbindelsestider i dag er 45 minutter.

ACI Europe støtter EU Kommissionens forsøg på at styrke Schengens ydre grænser.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.