Scooterleje kan blive dyrt uden forsikring

Hvert år kommer flere danskere til skade, når de lejer scooter og motorcykel i Asien, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Hvert år ser Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring mellem 70 og 100 personskader for danskere, der rejser i Asien, hvor scooter og motorcykel er involveret. Mange undlader at bruge hjelm, hvilket kan gøre skaderne værre, og regningerne kan løbe op i 50.000-100.000 kroner.

”Mange skader er alvorlige, da alt for mange glemmer at bruge hjelm, når de lejer scooter eller motorcykel i udlandet. Og ofte har de eksempelvis bare sandaler på, hvilket også kan skabe farlige situationer. Det er en rigtig dårlig idé at droppe både hjelm og rigtige sko, da trafikken i Asien kan være meget anderledes end i Danmark,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.

Desværre rejser hver sjette dansker uden rejseforsikring, hvilket kan få store økonomiske konsekvenser. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

”Vi ser kun de skader, som vores kunder får, og blandt dem ender den gennemsnitlige skade ved MC- og scooterskader i Asien på mellem 50.000 og 100.000 kroner, men kommer man alvorligt til skade, kan regningen hurtigt blive meget større,” siger han.

Selv om man tror, at man har de rigtige forsikringer, så kan selv små skader udvikle sig til at blive dyre bekendtskaber. Selv i mindre trafikulykker kan det lejede køretøj få store skader. Desværre er det Gouda og Gjensidiges erfaring, at mange bliver fanget i en kamp med udlejerne om høje erstatningskrav.

”Vi anbefaler altid, at man læser lejekontrakten grundigt igennem, inden man lejer et køretøj. Det er nemlig ikke sikkert, at ens ansvars- eller rejseforsikring dækker de materielle skader”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.