Scooterleje kan blive dyrt uden forsikring

Hvert år kommer flere danskere til skade, når de lejer scooter og motorcykel i Asien, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Hvert år ser Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring mellem 70 og 100 personskader for danskere, der rejser i Asien, hvor scooter og motorcykel er involveret. Mange undlader at bruge hjelm, hvilket kan gøre skaderne værre, og regningerne kan løbe op i 50.000-100.000 kroner.

”Mange skader er alvorlige, da alt for mange glemmer at bruge hjelm, når de lejer scooter eller motorcykel i udlandet. Og ofte har de eksempelvis bare sandaler på, hvilket også kan skabe farlige situationer. Det er en rigtig dårlig idé at droppe både hjelm og rigtige sko, da trafikken i Asien kan være meget anderledes end i Danmark,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.

Desværre rejser hver sjette dansker uden rejseforsikring, hvilket kan få store økonomiske konsekvenser. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

”Vi ser kun de skader, som vores kunder får, og blandt dem ender den gennemsnitlige skade ved MC- og scooterskader i Asien på mellem 50.000 og 100.000 kroner, men kommer man alvorligt til skade, kan regningen hurtigt blive meget større,” siger han.

Selv om man tror, at man har de rigtige forsikringer, så kan selv små skader udvikle sig til at blive dyre bekendtskaber. Selv i mindre trafikulykker kan det lejede køretøj få store skader. Desværre er det Gouda og Gjensidiges erfaring, at mange bliver fanget i en kamp med udlejerne om høje erstatningskrav.

”Vi anbefaler altid, at man læser lejekontrakten grundigt igennem, inden man lejer et køretøj. Det er nemlig ikke sikkert, at ens ansvars- eller rejseforsikring dækker de materielle skader”.