Segway byture en global succes

Turengårtil.dk har haft oplevelsen i Chicago, men også i København er det individuelle køretøj blevet en stor succes.

 

Indehaveren af go-segway.dk og Segway Tours i København, Uffe Folkman, fortæller, at interessen nærmest er ’eksploderet’ og at de 36 køretøjer, han har i stalden lige nu, næppe slår til og at han kunne bruge det dobbelte antal i forhold til efterspørgslen.

 

Go-segway.dk startede i juli sidste år og købte kort efter Segway Tours, der havde været på markedet siden foråret 2010. I starten havde man omkring 10 kunder ude at køre hver dag, men nu handler det om et sted mellem 500 og 600 om ugen og ifølge Uffe Folkman er det især mangel på gode guider, der hindrer en yderligere udvidelse.

 

Segwayens attraktion har turismeforsker fra Aalborg Universitet, Henrik Halkier, set nærmere på:

”Jeg tror, populariteten handler om selve attraktionen i at prøve en segway. Når man rejser, er det altid vigtigt at prøve noget nyt og anderledes og kunne fortælle om det til andre, når man kommer hjem igen”.

Medarbejderen ved turengårtil.dk fortæller om sin oplevelse i Chicago efter et kvarters instruktion og 10 minutters fri øvelse, at det er lidt som at cykle, men bare sjovere, fordi køretøjet føles som en forlængelse af  kroppen.

 

”Det er også en fantastisk måde at se København på. Vi kører igennem Det Kongelige Biblioteks Have, Ørstedsparken og Christiansborg, hvor politikerne cykler forbi. De oplevelser ville en bustur aldrig kunne give”, fortæller Uffe Folkmann, som tilbyder to faste ture. Den ene kommer rundt til Gl. Strand, Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Langelinie og Operaen og den anden til centrum af København.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.