Seniorer inviterer på familierejser

Foto: Håkan Ludwigson.

Foto: Håkan Ludwigson.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at den ældre generation har fået flere penge imellem hænderne. Det giver en stigning i antallet af generationsrejser, hvor bedstemor inviterer hele familien.

Familiegrupper på 8, 10 og 15 personer bliver mere og mere almindelige. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at de ældre over 60 år køber rejser på nettet tre gange så ofte som de yngre.

Hos Star Tour har man i de seneste fem år haft 30% vækst i antallet af generationsrejser. Bureauet skønner på baggrund af branchetal, at det samlede antal ferier med tre generationer i 2015 vil nå 70.000.

”Det er typisk bedstemor, der bestiller rejsen, fordi hun er vant til at rejse og nu vil dele den glæde med børn og børnebørn”, siger Gorm Pedersen, Country Manager for Star Tour.

Over halvdelen af de store grupper vælger all inclusive, så der på forhånd er styr på budgettet, og familien kan bruge tiden sammen ved poolen i stedet for i køkkenet.

Arbejdernes Erhvervsråd vurderer, at danskere over 60 år er den eneste gruppe med en stadigt stigende formue: ”Hvor resten af befolkningens formuer stagnerer, er det omvendt for seniorerne, der faktisk har fået flere penge. Samtidig har den ældre generation bedre helbred, hvilket giver mulighed for at rejse”, siger analysechef Jonas Schytz Juul.