Seniorer inviterer på familierejser

Foto: Håkan Ludwigson.

Foto: Håkan Ludwigson.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at den ældre generation har fået flere penge imellem hænderne. Det giver en stigning i antallet af generationsrejser, hvor bedstemor inviterer hele familien.

Familiegrupper på 8, 10 og 15 personer bliver mere og mere almindelige. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at de ældre over 60 år køber rejser på nettet tre gange så ofte som de yngre.

Hos Star Tour har man i de seneste fem år haft 30% vækst i antallet af generationsrejser. Bureauet skønner på baggrund af branchetal, at det samlede antal ferier med tre generationer i 2015 vil nå 70.000.

”Det er typisk bedstemor, der bestiller rejsen, fordi hun er vant til at rejse og nu vil dele den glæde med børn og børnebørn”, siger Gorm Pedersen, Country Manager for Star Tour.

Over halvdelen af de store grupper vælger all inclusive, så der på forhånd er styr på budgettet, og familien kan bruge tiden sammen ved poolen i stedet for i køkkenet.

Arbejdernes Erhvervsråd vurderer, at danskere over 60 år er den eneste gruppe med en stadigt stigende formue: ”Hvor resten af befolkningens formuer stagnerer, er det omvendt for seniorerne, der faktisk har fået flere penge. Samtidig har den ældre generation bedre helbred, hvilket giver mulighed for at rejse”, siger analysechef Jonas Schytz Juul.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.