’Sikkerhedscheck eller sexchikane?’

p25-airport-security-back-to-the-future-453x334-4En kvindelig flypassager føler sig så forulempet af sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn, at hun har valgt at skrive et debatindlæg om sine oplevelser i Politiken..

”Jeg stivnede, da han lod hænderne glide op og ned ad mine hofter, langs inderlårene, rundt i trussekanten og på brysterne”. Sådan indleder journalist og lektor Anne Lea Landsted sit indlæg ’Er Københavns Lufthavn ude i sikkerhedstjek eller sexchikane?’

To gange har hun haft oplevelsen af sexchikane, da hun blev kropsvisiteret af mandlige sikkerhedsvagter: ”Første gang havde sikkerhedsvagten hænderne så langt nede i mine trusser, at jeg måtte trække hans hånd op. Begge gange foregik ’det personlige eftersyn’ i fuld offentlighed. Begge gange stod en kvindelig ansat ved siden af og kiggede på”, lyder det fra debattøren.

Hun undrer sig over, hvorfor man som kvinde i Københavns Lufthavn skal bede om en vagt af samme køn. I andre lande sker det helt automatisk, påpeger Anne Lea Landsted ifølge avisen.dk.

I et svar skriver sikkerhedschef i Københavns Lufthavne A/S Johnnie Müller, at løbende undersøgelser viser, at størstedelen af passagerne ikke har problemer med at blive visiteret af en person af det modsatte køn. Han tager dog de to konkrete oplevelser med mandlige vagter meget seriøst.

”Vi finder sexchikane utilstedeligt og krænkende og tager derfor sagen meget alvorligt”, skriver Johnnie Müller og påpeger, at det fra 1. september er slut med at blive visiteret manuelt, da lufthavnen går over til en ny teknologi.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.