Singapores lufthavn skal være endnu bedre

singapore lufthavn changiLUFTHAVNE: Singapores hovedlufthavn, Changi, er i utallige tilfredshedsundersøgelser kåret som verdens bedste. Nu skal den forbedres. Og Singapore Airlines har netop indsat forbedret flytype på sine fem ugentlige flyvninger til Københavns Lufthavn.

Singapore har netop bebudet en mega ekspansion af sin Changi-lufthavn, der skal forøge passagerkapaciteten og gøre passagerne endnu mere glade.

CNN skriver, at ”Project Jewel” vil medføre udvidelse af Changi på et større areal med flere butikker, restauranter og et stort overdækket haveområde med sågar et vandfald, når ekspansionen åbner i 2017.

Når udvidelsen er færdiggjort med den nye Terminal 4 har Changi kapacitet til 85 mio. passagerer – i 2012 havde lufthavnen 51 mio. rejsende, en vækst på 10 pct. i forhold til 2011.

Changi-lufthavnen har også planer om en Terminal 5, har Singapores premierminister for nyligt oplyst. Den planlagte store T5 kan fordoble lufthavnens nuværende kapacitet. T5 er dog langt ude i fremtiden, med en mulig åbning i midten af 2020’erne.

I øvrigt har Singapore Airlines netop lanceret opgradering af kabinedesignet på Star Alliance-medlemmets eneste rute til Norden, hvor det foreløbig flyver fem ugentlige Boeing B777-200ER direkte mellem København og Singapore.