Skæv fordeling af sygdom ved rejse

Det fremgår af et studium af 58.908 rejsende, hvor det viser sig, at kvinder mere end mænd pådrager sig diarre, forkølelse, urinvejsinfektioner og reaktioner på rejsemedicin som f. eks. malaria-piller, skriver jp.dk.

Til gengæld har mænd højere risiko for at få infektion efter for eksempel myggestik, tropesygdomme og engelsk syge. I øvrigt behandles mænd oftere end kvinder for højdesyge, forfrysning og seksuelt overførte sygdomme.

Det er dr. Patricia Schlagenhauf fra Zürichs Universitet, som står for undersøgelsen, som giver ny viden om, hvordan man bedst sikrer sig inden rejsen. Kvinder bør medbringe medicin mod diarre og mænd bør i højere grad anvende myggesalve.

44 rejsemedicin-klinikker har leveret det store materiale og Patricia Schlagenhauf har sammen med sine medarbejdere gennemgået i alt 58.908 journaler fra patiener, som fra 1997 til 2007 har benyttet klinikkerne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.