Skæve eksistenser driver hotel

Foto: Louise Hørlyk Sloth.

Foto: Louise Hørlyk Sloth.

Ved Brovst i Nordjylland ligger Skovsgaard Hotel, hvor de ansatte udgør en bred palet af socialt udsatte, udviklingshæmmede og handicappede.

I stedet for passiv offentlig forsørgelse, yder de en aktiv indsats i driften af hotellet. DR1 følger livets gang på hotellet i to programmer. ’Halløj på Hotellet’ sendes første gang torsdag den 19. marts klokken 20.30 og andet program den 26. marts klokken 20.30.

De ansatte knokler løs med at afvikle fester, servicere overnattende gæster, afholde arrangementer og drive restaurant som på et hvilket som helst andet hotel. DR har fulgt arbejdet og giver et indblik i, hvad den helt særlige medarbejderstab har at byde på. For man må være forberedt på lidt af hvert, når man tjekker ind på Skovsgaard Hotel. Til gengæld er man garanteret en unik oplevelse.

Seerne møder blandt andre Ellen, der da hun var midt i fyrrene efter et helt almindeligt familieliv blev ramt af en psykisk sygdom. På Skovsgaard Hotel, hvor hun serverer og kokkerer.

Karina, som er udviklingshæmmet arbejder i køkkenet og lægger særlig energi i morgenmadsserveringen.

Når hun ikke er i restauranten på morgenvagt, så er hun i gang med opvasken.

Lasse har arbejdet på hotellet i 14 år. Selv om han er udviklingshæmmet, er han meget stabil. Han føler stort ansvar for at tingene kører på den rigtige måde. Og så går han op i sin musiske karriere i hotellets husorkester ‘Højspænding’.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.