Skal man straffes for en joke?

Han understreger, at dem, der kommer med bemærkningerne ikke i deres vildeste fantasi forestiller sig, at det bliver opfattet som en reel trussel, skriver politiken.dk.

 

Han beskriver det som ’justitsmord’, at de bliver dømt ved byretten, og har derfor sendt et brev til ministeren for at få skabt rene linjer for, om det er forbudt at kommentere security-vagternes beslutninger.

 

For eksempel blev en kvindelig ph.d.-studerende i idømt 10 dages betinget fængsel for i Københavns lufthavn at have spurgt, om ’sikkerhedsvagten troede, at det var sprængstof’, da han tog hendes shampoo.

En anden kvinde henvendt sig til Michael Bjørn Hansen med en lignende sag. Hun fik konfiskeret noget kosmetik og spurgte om man troede det var en bombe, hvorefter politiet kom til og hun blev afhørt og tilstod. Også hun blev idømt betinget fængsel i ti dage.

Efterfølgende henvender hun sig til advokat Michael Bjørn Hansen.

 

Begge kvinder er dømt efter straffelovens paragraf 266, der omtaler straf for at fremkalde alvorlig frygt for andres liv. Men det har jo aldrig været hensigten, siger advokaten, og så er betingelserne for straf efter hans mening ikke til stede.

 

Det er derfor han ønsker, at justitsministeren skal få skrevet ind i loven hvad man må sige, når man er på vej gennem security.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.