Skandinaver er verdens mest berejste

Kronprinsesse Victoria, kronprins Frederik og kronprins HaakonIfølge nye data fra Timetric rejser skandinaverne mest med fire nordiske lande placeret i Top 5. Finnerne topper listen med et gennemsnit på 7,5 rejser pr person om året. Lige efter følger Sverige med 6,0, Danmark med 5,3 og Norge med 5,2.

Arnie van Groesen, der er rejse og turisme analytiker hos Timetric, mener at årsagen til den store rejselyst skal findes i økonomi, vejr og ferietraditioner: “Skandinaverne har råd til flere rejser på grund af højere indkomster og relativ lav arbejdsløshed. Leveomkostningerne er relativt høje, hvilket betyder, at skandinaver i udlandet ofte får bedre ’value for money’. Vejret får dem til at søge mod varmere himmelstrøg længere mod syd og desuden er det ret almindeligt blandt skandinaver at eje ferieboliger, hvor de rejser hen for at tilbringe en eller flere perioder”.

I øvrigt rejser nordmændene i gennemsnit to gange om året på internationale rejser, hvilket er det højeste antal i Europa.

Den gennemsnitlige amerikaner rejser 6,7 gange årligt. Langt størstedelen er indenrigsrejser, hvilket gør USA til verdens største indenrigs turistmarked. Internationale rejser der derimod yderst begrænsede. Kun 20% af amerikanerne rejser internationalt hvert år og under halvdelen af amerikanerne har et pas.

Ifølge Arnie van Groesen er udenrigsrejser dyre og USA er så stort, at man aldrig mangler nyt at se og opleve. Hertil kommer traditionen med familiebesøg især omkring Thanksgiving og jul. Når amerikanere – og australiere ligeledes – tager på rejser til udlandet, varer de typisk længere end europæernes rejser.

Hong Kong ligger nummer 6 på listen med 4,3 udlandsrejser årligt – hovedsageligt til Kina. I Mexico er indenrigsrejser populære med 1,7 rejser årligt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.