Skat på jagt efter Ubers chauffører

uber-carSkat er ved at indlede et opgør med det store grå område, der kaldes deleøkonomi, og første mål er kørselstjenesten Uber.

Ubers kørere kører privat via Ubers app og skal derfor selv indberette, hvad de tjener. Men nu har Skat fået oplysninger fra det hollandske skattevæsen. Holland er hjemsted for Ubers hovedselskab, og det er her, oplysninger om kørsler i Europa samles, skriver politiken.dk.

Over 2.000 danskere har kørt for Uber siden 2014 og har indtjent 56 millioner kroner.

”Hovedparten har tjent under 20.000 kroner, men det ændrer ikke ved, at der skal betales skat af beløbet”, siger underdirektør Per Jacobsen fra Skat.

Nu vil Skat sammenholde tallene fra Holland med samtlige køreres selvangivelser fra 2014 og 2015: ”Det er et klart signal til nye Uber-chauffører, der lige nu har de en enestående mulighed for at selvangive eller måske ændre forskudsopgørelse, så de kan indbetale pengene løbende”, siger Per Jacobsen.

Niels Sonne, revisor i Deloitte og ekspert i deleøkonomi, siger, at det ser ud, som om det vil være klogt for Ubers chauffører at få indberettet indtægter.

Den gennemsnitlige Uber-bilist kørte i 2015 for lidt over 2.000 kroner om måneden. Men 112 personer tjente mere end 100.000 kroner sidste år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.