Skattesmæk til herregårdshotel

Ifølge nordjyske.dk har godsejer Gorm Lokdam på St. Restrup herregård lidt nederlag i en sag ved Vestre Landsret om grundskylden, og må nu imødese en ekstraregning på 150.000 kroner på grund af højere grundskyld for årene fra 2002 til 2006, skriver epn.dk.

 

Desuden skal godsejeren betale højere grundskyld for de følgende år, så den samlede ekstraudgift lyder på omkring 270.000 kroner.

 

Retssagen handlede om, hvorvidt St. Ejstrup skal betragtes som et landbrug eller som et hotel. Der drives både hotel og restauration på stedet side om side med landbruget på de 32 hektar land. Skatteministeriet har slået fast, at hotelvirksomheden på stedet er blevet så stor, at det nu er ejendommens primære funktion, hvilket tredobler grundskylden.

 

Herregårdens advokat Erik Høimark fastholder, at hoteldriften først og fremmest er indført for at betale for herregårdens vedligehold og at den forhøjede grundskyld gør landbrugsdrift urentabel. Det overvejes derfor nu, om man vil søge om behandling ved Højesteret på grund af sagens principielle karakter.

 

Foreningen af danske godser og herregårde er også blevet rystet over landsrettens afgørelse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.