Skiferie er farligere end andre ferier

Foto: Danmarks Skiforbund.

Foto: Danmarks Skiforbund.

Omkring 400.000 danskere tager på skiferie i år, og deres risiko for at komme til skade, er fem gange højere end på andre ferier – og hvis man selv må betale hjemtransport, kan det let koste 80-100.000 kr.

”Omkring 10.000 kommer til skade, så vi råder alle skiløbere til at kontakte deres forsikringsselskab for at sikre sig de rette forsikringer”, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

”Omkring 2.000 af de tilskadekomne kræver særlig hjemtransport, og det kan let koste 80-100.000 kr. I de værste tilfælde kan det kræve et ambulancefly – og kan det koste 250.000-300.000 kr.” siger hun.

”Politi og domstole slår også hårdt ned, hvis man har overtrådt færdselsreglerne på pisterne og er blevet involveret i ulykker med andre. En forsikring løser ikke alle problemer, men kan bistå med økonomisk hjælp i en svær situation.”

Mere end 30% af de unge mellem 21 og 25 år har ikke en indboforsikring, der ellers dækker erstatningsansvar, hvis man er involveret i ulykker. Hjemmeboende børn dækkes af forældrenes indboforsikring. Nogle selskaber dækker dog kun, indtil børnene fylder 18 år. En indboforsikring dækker også hvis man får stjålet skiudstyr i terrænet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.