Skiulykker er dyre uden forsikring

Langt fra alle har styr på, hvad deres forsikring dækker. Stjålent udstyr, sammenstød med andre skiløbere og akut hjemtransport, der kan løbe op i 250.000 kroner, er for egen regning, hvis man ikke har forsikringen i orden.

Omkring 500.000 danskere tager hvert år på skiferie. Den aktive ferieform er forbundet med flere risici end afslapning ved poolen. Der er fem gange højere risiko for at komme til skade på skiferie end på en almindelig ferie.

”Hvert år kommer ca. 5.000 danskere til skade på skiferien, og langt fra alle har forsikringen i orden. Derfor råder vi alle til at kontakte deres forsikringsselskab og sikre sig, at de er tilstrækkeligt dækket, så snart skiferien er booket”, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Uden forsikring kan det blive dyrt, hvis man er involveret i en ulykke og skader andre. Især risikerer unge mellem 21 og 25 år store regninger, da op mod 40% af dem ikke har indboforsikring. De står derfor selv med erstatningsansvaret for skader, de påfører andre.

Indboforsikringen dækker ikke kun ansvarsskader, men også tyveri på skiferien. Ud over indboforsikring bør man have en rejseforsikring. Den dækker bl.a. udgifter til lægebehandling når det blå EU-sygesikringskort ikke dækker, og den dækker hjemtransport med ambulancefly eller helikopter, hvis man f.eks. er kommet alvorligt til skade. Det kan kræve speciel transport, hvis man f.eks. skal hjem med brækket ben eller på en båre, og det kan koste helt op til 250.000 kroner. Det er også for egen regning, hvis man skal ned fra bjerget med et brækket ben. Her skal man selv betale udgiften til redningspersonale, hvis man ikke er forsikret.

Vær også opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker på private klinikker og hospitaler – og det er typisk dem der ligger tættest på skisportsstederne. Uden for EU er behandlingen kun dækket af en rejseforsikring.

Flere rejseforsikringer dækker kun skiferien, hvis man køber et skitillæg. Skader efter offpiste-kørsel er ikke altid dækket af det forsikringstilbud, der normalt dækker skiløb. Hos nogle selskaber er offpiste-skader dækket.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.