Skoene fungerer som turistguide

easyJets SneakairseasyJet har løftet sløret for sin prototype på de smarte sko ’Sneakairs’, der via vibrationer i sålen skal guide turister igennem storbyerne uden brug af kort.

Snør skoene, tast en destination ind på smartphone, læg den i lommen og bliv guidet til storbyens seværdigheder via vibrationer i skosålen. Det er tanken bag easyJets’Sneakairs’, der er lanceret som en prototype ved ’Barcelona Street Project’.

I skoens sål er en unik GPS-teknologi, som via Bluetooth er forbundet til en app. App’en sender signaler tilbage til sålen, der vibrerer forskelligt afhængigt af, om man er på rette vej eller afvej.

”De nye Sneakairs er en prototype, men meningen er, at passagerer skal kunne købe skoen ombord på easyJets fly,” siger marketingdirektør Peter Duffy.

”easyJet flyver hver dag tusindvis af mennesker til nye og ukendte destinationer, og med denne løsning håber vi at kunne gøre rejsen mere oplevelsesrig,” siger Nuria Martínez, digital områdedirektør i D6, easyJets samarbejdspartner.

Prototypen er testet under ’Barcelona Street Project’, hvor testpersonerne besøgte for eksempel Gaudis Casa La Pedrera og Casa Batllo uden brug af kort.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.