Slip af med flyskrækken

De kender til både svedige hænder og hårdt bankende hjerte og ifølge Statens Luftfartsvæsen er der to hovedårsager til skrækken, hvor den ene stammer fra viden om, at fly kan styrte ned og den anden handler om manglende kontrol fastspændt og låst inde i en flykabine, skriver eb.dk.

 

For mange kan et par enkle råd løsne op for flyskrækken. Rådene fra Statens Luftfartsvæsen handler i høj grad om forberedelse. Mød i god tid. Spis godt inden afgang – undgå kaffe og alkohol. Læg mærke til vejrtrækningen og prøv at kontrollere den. Læs en bog eller find noget andet, der kan beskæftige tankerne.

 

Hjemmesiden flytryg.dk henviser til kurser mod skrækken og giver følgende råd mod flyskræk: Vær i god tid – stress fremmer angst. Ignorer ukendte lyde – de skal være der, og man tænker jo ikke over dem i bussen. Kig på personalet – er de rolige, så er det som det skal være. Undgå alkohol – alkohol fremmer angst. Sid så langt fremme som muligt – her er mindst støj. Undgå piller – selvmedicinering og flyvning er en dårlig cocktail. Fortæl personalet at du lider af flyskræk – de vil gerne støtte og hjælpe. Rejs i bekvemt og løst tøj – glem slips og  høje hæle. Vær åben omkring flyveangst. Hent information – er der noget uforståeligt så spørg, eller gå på nettet. Viden fremmer tryghed.

Skrevet af Flemming Juul