Slovenien sælger flyselskab

Adria-Airways-Airbus-A320-lufthavn-flyDet tabsgivende statslige Adria Airways er netop solgt til en tysk investeringsfond. Adria, der er medlem af Star Alliance og bl.a. har rute til København, undgår dermed en ”mulig konkurs.”

Slovenien har solgt 91,6 pct. af aktierne i Adria Airways til den tyske investeringsfond 4K KNDNS, oplyser Slovenian Sovereign Holding, SDH, der står for salget af en række slovenske statsvirksomheder.

Som led i aftalen putter den slovenske stat yderligere over 20 mio. kr. i Adria, mens 4K Invest skyder 7,5 mio. kr. i flyselskabet.

SDH oplyser, at man valgte 4K Invest som ny ejer af Adria, fordi 4K ”er en af Europas førende specialister i turnaround af virksomheder… 4K vil kunne udvikle Adria og fremadrettet gøre det til et bedre flyselskab. Løsningen med 4K er den mest omkostningseffektive udvej, i stedet for en mulig konkurs,” hedder det.

Adria har bl.a. rute fra Sloveniens hovedstad, Ljubljana, til Københavns Lufthavn.

For at skaffe penge til statskassen oplyste Slovenien i 2013, at man ville sælge 15 statslige virksomheder – otte er allerede blevet solgt, skriver Reuters.