Slow motion i dansk transport

Hverken Dansk Industri eller Dansk Energi fortår Venstres afvisning af at samarbejde med Sverige om et højhastighedstog gennem Danmark til Hamburg. Toget skulle krydse Øresund i en tunnel fra Helsingborg til Helsingør og benytte den kommende faste forbindelse til Femern, skriver epn.dk.

 

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har prompte begravet idéen for mindst 15 år ud i fremtiden, men Michael Carlsen, der er chef for infrastruktur i Dansk Industri, opfordrer nu til dialog med det øvrige Europa, som satser på højhastighedstog i stedet for fly.

 

Han siger, at der er en god miljøgevinst at hente og at det ville være uheltigt hvis toget stopper ved den danske grænse for at skulle krydste Danmark med lavere hastighed.

 

Vicedirektør Lars Aagaard i Dansk Energi mener tilsvarende, at den svenske idé er afvist for hurtigt og frygter at Danmark bliver en ø i slow motion i forhold til det øvrige Europa og at afvisningen ikke stemmer overens med ønsket om bæredygtig transport.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.