Slut med elefantridning

elefant dyr ferie turismeDanske rejsearrangører som Spies og Star Tour er nu stoppet med at tilbyde ture på elefantryg  efter der er sat fokus på, at de store dyr mishandles for at få dem til at underkaste sig, skriver metroxpress.

Nu håber World Animal Protection Danmark på, at en række mindre danske rejsebureauer vil følge i de stores fodspor.

“I Holland, hvor vi har kørt kampagnen i længere tid, er det lykkedes at få samtlige rejseudbydere til at droppe elefantridning,” siger Christina Abel, biolog og kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Hun forklarer, at elefanter, der bruges til ridning, typisk tages fra deres mor som små og nedbrydes fysisk og psykisk. På thai kaldes processen ‘Phajaan’ eller ‘The Crush’: Elefanten isoleres, lænkes og bliver slået med en skarp jernkrog for at få den til at lystre.

Ifølge biolog og direktør i Givskud Zoo Richard Østerballe er det ikke blot dyremishandling at ride på elefanter – det er også hasardspil med eget liv og helbred. For eksempel blev den 36-årige skotske turist Gareth Growe dræbt af en trekking-elefant på Koh Samui i Thailand i februar, da den smed ham af og trampede ham ihjel.

“Jeg ville ikke tage chancen og sætte mig op på ryggen af en elefant. I vores branche anses elefanter for at være det mest dræbende dyr,” siger han til metroxpress.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.