Slut med paskontrol

Ved Ferihegy Lufthavnen i Budapest ophører paskontrollen af alle passagerer, der rejser til andre Schengen-lande, fra den 30. marts, oplyser Malév. Et pas eller ID-kort skal dog stadig vises ved check-in for at bekræfte den rejsendes identitet.
Som en konsekvens af ændringerne vil Malévs trafik til ikke-Schengen-lande fremover ske fra lufthavnens terminal 2B, mens trafik til andre Schengen-lande fortsat vil ske fra terminal 2A, som det er tilfældet nu. 

Skrevet af

Slut med paskontrol

Det betyder, at 400 millioner EU-borgere, samt norske og islandske statsborgere, kan rejse frit fra Baltikum i øst til Portugal i vest.

I december i fjor stoppede paskontrollen ved grænseovergangene på land og til vands da Schengen-området blev udvidet fra 15 til 24 lande. Nu er det altså også slut med paskontrollen i lufthavnene.

De nye Schengen-medlemmer er Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Estland, Letland, Litauen, Ungarn, Slovenien og Malta.

Selv om paskontrollen er ophævet, kræves det fortsat at man har passet med, når man skal til udlandet. Passet er det eneste gyldige identifikationsbevis, som danske statsborgere kan benytte i udlandet.

Blandt EU-landene deltager England og Irland kun delvist i Schengen-samarbejdet, så her er der fortsat pas-kontrol ligesom briter og irlændinge fortsat skal have kontrolleret pas ved indrejse i Schengen-landene. Schweiz har ved en folkeafstemning besluttet at tiltræde Schengen-aftalen, men hvornår det sker, vides endnu ikke.

Skrevet af web-redaktionen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.