Smag på julen i broderlandet

Julemad på Hässleholmsgårdens julemarked. Foto: Hässleholmsgården.

Julemad på Hässleholmsgårdens julemarked. Foto: Hässleholmsgården.

Julebal i Sverige til duften af gløgg, kanel og nelliker og med god svensk julemad på tallerkenen. Det er der rig mulighed for i november og helt frem til jul.

Oplev Astrid Lindgrens barndomsjul, en slotsjul på Kalmar Slott, få calvados med hjem fra Äppledalen og køb fine julegaver.

”Søger man en hyggelig jul med masser af traditioner, skal man tage til Sverige. Svenskerne er gode til stemningsfulde julemarkeder med levende lys, julegodter og hyggelige sysler. På julemarkederne rundt omkring kan man finde de bedste lokale madspecialiteter, så man kan pifte sin julemad op med nogle svenske indslag”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Den svenske julemad, julegløgg og julegodter er et besøg værd. Ikke bare for at smage på de autentiske ’lussekatter’, som er en slags lækre gule boller let farvet af safran, eller ’pepparkakor’, som er de brunkager, vi kender fra Pippi Langstrømpes bagefest i Villa Villekulla, men også for at glæde smagsløgene med de andre sager, svenskerne mestrer så godt. Julemarkederne bugner af svenske pølser, vildsvinedelikatesser, safranbrød, fladbrød, gløgg og meget mere.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.