Smøleri bringer kæmpe badeland i fare

Søndervig Feriepark var det store slagnummer, da regeringen i 2015 præsenterede sine udvalgte 10 strandnære ferieprojekter.

Det vestjyske projekt byder på Nordeuropas største badeland med 500 nye feriehuse, 620.000 flere udenlandske overnatninger om året og investeringer på op mod en milliard kroner. Men nu truer forsinkelser af en ny planlov projektet, som taber penge på at vente på det politiske arbejde, skriver bt.dk.

”Hvis regeringen ikke får gjort noget nu og her, bliver vi i værste fald nødt til at droppe projektet”, siger projektchef for Søndervig Feriepark, Michael Neumann til bt.dk. ”Der er ofret et stort tocifret millionbeløb, og vi har gjort alt, hvad vi kunne. Vi risikerer, at de købere, der har vist interesse, køber noget andet, fordi der går for lang tid. Vi betaler ejendomsskat, fordi området er udlagt, så vi mister også mange penge, mens vi venter”, uddyber Michael Neumann.

”Vi har fået mange formodninger fra den daværende minister om, hvornår planloven ville blive færdig. Lige fra sidste forår til efter jul. Nu håber vi på noget i foråret eller forsommeren”.

I et skriftligt svar til BT erkender den nye erhvervsminister Brian Mikkelsen, at arbejdet kræver tid: ”Der er kommet over 100 høringssvar og de skal naturligvis behandles seriøst. Jeg drøfter forslaget politisk med aftalepartierne. Vi har derfor udarbejdet en revideret tidsplan og vil fremsætte lovforslaget for Folketinget i næste uge”, skriver Brian Mikkelsen.

Feriehusene i Søndervig Feriepark er en afgørende brik for selve finansieringen. Husene skal sælges til private, der efterfølgende skal kunne udleje dem. Pengene fra salget indgår i finansiering af projektet. Men både købere og byggeri er i venteposition, indtil den nye planlov bliver endeligt vedtaget.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.