Snart slut med at ringe efter hjælp

2019/08/defaultmain.jpgMed de nye regler for offentlig rejsesygesikring lukker den offentlige alarmcentral. Men kun hver 10. dansker ved, at de efter 1. august ikke kan få telefonisk hjælp, hvis de blive syge på ferien.

Det fremgår af en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Med de nuværende regler kan man få telefonisk hjælp, hvis man bliver syg. Både hvis man har brug for at høre, hvordan man skal forholde sig, eller hvis man har brug for hjælp med sproget på hospitalet. Men den mulighed bortfalder 1. august.

”Når den offentlige alarmcentral lukker, må vi alle i branchen løfte opgaven med at vejlede danskere inden de bliver syge eller kommer ud for ulykker. Det kan være afgørende at få hurtig hjælp og råd fra specialister, hvis uheldet er ude, og vi kan give den nødvendige hjælp,” siger Karin Tranberg, Assistancechef hos Gouda Rejseforsikring.

Analysen viser, at hver 10. dansker tager på ferie uden at have tegnet rejseforsikring. Derfor er det vigtigt, at alle ved, hvordan de er stillet, når de rejser. Til det formål har EU-kommissionen lanceret en gratis app til smartphones med informationer om, hvor og hvordan det blå kort dækker. App’en hedder European Health Insurance Card og findes både til iPhone, Android og Windows Phone.