Snekrise rammer Schweiz’ turisme

En meget tør december har ramt skisæsonen i de schweiziske alper. Vejret i november gav håb om en snefuld sæson, men gav ikke meget sne til Schweiz og december har været den tørreste december i 100 år.

Det betyder nedgang i antallet af gæster. Skiregionen Jungfrau har mistet 25% af sine gæster fra starten af sæsonen frem til 2. januar, skriver Bloombergifølge business.dk.

Snesæsonen i Schweiz starter i denne sæson 12 dage senere og slutter 26 dage tidligere end i 1970, oplyser Martine Rebetez, som er professor ved Neuchatel universitet i Schweiz, og har studeret data fra 11 alpine meteorologiske destinationer over fire årtier.

Hos de danske skirejsebureauer har man ikke mærket snekrisen så voldsomt, da det er få, der udbyder skirejser til Schweiz bl.a. pga. de høje priser.

Hos Højmark valgte man i december ikke at udbyde skirejser til Schweiz, fordi julen lå så dårligt. Man havde allerede problemer med at få solgt rejser til de populære destinationer i Østrig, oplyser Jesper Merrild fra Højmarks marketingsafdeling til Berlingske Business.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.