Snekrise rammer Schweiz’ turisme

En meget tør december har ramt skisæsonen i de schweiziske alper. Vejret i november gav håb om en snefuld sæson, men gav ikke meget sne til Schweiz og december har været den tørreste december i 100 år.

Det betyder nedgang i antallet af gæster. Skiregionen Jungfrau har mistet 25% af sine gæster fra starten af sæsonen frem til 2. januar, skriver Bloombergifølge business.dk.

Snesæsonen i Schweiz starter i denne sæson 12 dage senere og slutter 26 dage tidligere end i 1970, oplyser Martine Rebetez, som er professor ved Neuchatel universitet i Schweiz, og har studeret data fra 11 alpine meteorologiske destinationer over fire årtier.

Hos de danske skirejsebureauer har man ikke mærket snekrisen så voldsomt, da det er få, der udbyder skirejser til Schweiz bl.a. pga. de høje priser.

Hos Højmark valgte man i december ikke at udbyde skirejser til Schweiz, fordi julen lå så dårligt. Man havde allerede problemer med at få solgt rejser til de populære destinationer i Østrig, oplyser Jesper Merrild fra Højmarks marketingsafdeling til Berlingske Business.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.