Sønderho får sin havn igen

Sønderho Havn på Fanø har siden 1980’erne været tilsandet, men nu skal der igen være lystbådehavn, fordi Sønderho Havns støtteforening efter ni år har fået tilladelse fra Kystdirektoratet til at udgrave de tilsandede render og indløb, skriver DR.dk.

”Det er en del af byens DNA. Her har altid været sejlads, og Sønderho har en stolt fortid som skipperby. Det betyder rigtig meget at der ligger både i havnen så man kan følge tidevandet, der stiger og falder”, siger Anders Bjerrum, formand for støtteforeningen.

Det kommer til at koste omkring 5,5 millioner kroner at udgrave havnen. Penge som støtteforeningen vil prøve at hente via fonde. Anders Bjerrum er optimistisk og regner med at få en rutebåd om sommeren, der kan sejle med cykelturister.

Det er kystdirektoratet, som har givet tilladelse til udgravningerne. Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef i Kystdirektoratet: ”Vi kan ikke give en tilladelse, hvis det skader området. Så vi har vurderet, at det her ikke skader. Øget vækst og mulige turistindtægter har også betydning for tilladelsen i positiv forstand”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.