Solen giver ekstra energi

Livet som robot er ikke så tosset… i hvert fald ikke, hvis man er så heldig at blive sendt til Gran Canaria frem for til en snefyldt have med en tilfrosset swimmingpool i Solrød Strand.

Ny video set af over 100.000 på fire dage: Robot på solferie blev ladet op med ny energi til arbejde og sex…

Vintermørket rammer humøret hos knap halvdelen af danskerne og en fjerdedel får en decideret vinterdepression. Det viser en undersøgelse fra Spies, der også står bag et eksperiment med Danmarks Tekniske Universitet: En soldrevet robot på ferie på Gran Canaria fik 101 gange så meget energi som en robot på ferie i Solrød.

Undersøgelsen er udført af Spies i samarbejde med Epinion. 80% af danskerne oplever at have mere energi, når solen skinner. 70% holder sig om vinteren mere inden døre, sover mere og har sværere ved at komme ud af fjerene om morgenen. Næsten halvdelen spiser mere usundt, og en fjerdedel er mindre effektive på arbejde.

At vintermånederne både går ud over danskernes produktivitet og humør, har professor i Neurovidenskab fra Københavns Universitet Morten Møller en forklaring på:

”Mennesket er soldrevet. Det er ikke helt forkert, når folk siger, at solen oplader deres batterier. Lys virker anti-depressivt, og når lys af en vis intensitet rammer vores øje, mærker man en pludselig indre kraft”.

Professoren medvirker i en video, som over 100.000 danskere har set på blot fire dage. Videoen på www.spies.dk/solenergi, fortæller om et eksperiment, som forskere fra DTU står bag i samarbejde med Spies.  Eksperimentet viser, hvor stor forskel en portion sollys kan gøre for en vintertræt dansker.

”Forskerne konstruerede to solopladelige robotter med hver 3.130 fleksible solceller og sendte dem på en uges ferie. Den ene blev sendt til Gran Canaria. Den anden til Solrød Strand. De to robotter, Ulrik og Søren, tilbragte lige meget tid under åben himmel, før de fik målt deres energiniveau. Gran Canaria-robotten havde 101 gange så meget energi som Solrød-robotten”, fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Efter ferieopholdene blev de to robotter udsat for en arbejdstest, en stresstest og en sex-test. Solrød-robotten præsterede skidt i det hele… Ikke mindst når det gælder arbejdsindsats og den seksuelle aktivitet, mens Gran Canaria-robotten kørte i højeste gear.