Solid vækst for Finnair i november

Finnairs samlede kapacitet målt i Available Seat Kilometres steg med 20,0% i forhold til november sidste år, mens trafikken målt i Revenue Passenger Kilometres steg med 23,7.

Passagertallet i november steg med 15% og den gennemsnitlige load factor forøgedes med 2,3 procentpoint til 78,4%.

Kapaciteten på Finnairs hurtigst voksende forretningsområde, Asien, steg med 32,5%. Den nye sæsonrute til Goa blev åbnet i november og flyvningerne til Phuket startede tidligere end i sammenlignelige år. Også frekvenserne til Bangkok, Hong Kong, Singapore og Krabi blev forøget i forhold til sidste år. RPK steg med 34,5% og load factor med 1,2 procentpoint til 80,6%.

Kapaciteten på Nordatlanten steg med 19,1%. Flyvninger til Puerto Vallarta startede og Miami ruten blev genåbnet i november, mens operationer til Chicago stoppede i vinterperioden. Trafikken steg med 25,0% og load factor voksede med 3,6 procentpoint til 75,5%.

Finnairs kapacitet i Europa steg med 5,6% på baggrund af øget trafik til Berlin, København, Moskva, St. Petersburg og Vilnius. RPK steg med 10,8% og load factor med 3,6 procentpoint til 77,5%. Kapaciteten indenrigs steg med 11,2% og trafikken med 8,5%. Load factor faldt med 1,6 procentpoint til 64,3%.

Finnairs største vintersatsning

Finnair styrker salget i Kina

Fremgang for Finnair i oktober

x

Læs Også

Lufthansa Gruppen markerer international kvindedag

8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag – i år fejrer Lufthansa Group det ved at sende seks fly med kun kvinder i besætningerne til Berlin. Lufthansa-flyvning til USA og Brussels Airlines-afgang til Afrika har også rene kvindebesætninger.

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.