Solid vækst for hotelovernatninger i København

Der er rift om de københavnske hoteller. I 1992 havde de i årets første ni måneder 3.077.474 overnatninger i Region Hovedstaden. I samme periode i år lyder det tal på 7.080.646 overnatninger, viser nye tal fra Horesta.

Selv om der fortsat skyder nye hoteller i vejret, er hotelbranchen presset af efterspørgslen, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta: ”Vi har faktisk haft perioder i år, hvor der ikke har været plads”.

Ifølge Horesta skyldes fremgangen den generelle øgede rejselyst i verden, især styret af fald i flypriserne. Det har skabt et attraktivt marked for storbyturisme, skriver dr.dk.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, er glad for de mange gæster i byen: ”Der er ingen tvivl om, at når der er turister, der synes, København er attraktiv og kommer hertil, så er det gode indtægter for byen. Hvis antallet af turister bliver ved med at stige, kan det betyde, at der kun er turister, når man går i Tivoli. Og så kan man godt miste lidt af københavner-islættet”.