Solid vækst i Kroatiens turisme

Luftaufnahme von Rovinj im Sommer.Kroatiens nationale turistråd har opgjort antallet af turister i løbet af 2015 til 14,9 millioner, hvilket er 8,5% flere end i 2014. Det førte til 80 millioner overnatninger, hvilket svarer til en vækst på 6,9%.

For de populære kystområder var det Dalmatien, der fik den største andel turister med 6,5 millioner ankomster – en vækst på 7,32% – og 37,8 millioner overnatninger. Istrien havde 3,6 millioner ankomster (+8,72%) og 23,6 millioner overnatninger. Kvarner rundede 2,5 millioner ankomster (+8,58%) og havde 13,2 millioner overnatninger.

Zagreb, Kroatiens hovedstad nåede op på en million ankomster gennem en vækst på 11,9% og havde 1,8 millioner overnatninger, hvilket er en stigning på 12,63% i forhold til 2014.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.