Sommerferie på kredit

TURISME: Langt fra alle danskere har feriepenge eller opsparing til sommerferie under Sydens sol. Nye tal fra sammenligningstjenesten fair-laan.dk viser, at danskerne i maj låner 35% mere end i julemåneden.

Maj er den store låne-måned, når det gælder online forbrugslån. Det viser tal fra sammenligningstjenesten fair-laan.dk. I forhold til december, hvor der skal lånes til julegaver og den kommende skiferie, er det gennemsnitlige lånebeløb betydeligt større i maj. I december var det gennemsnitlige lånebeløb på 19.294 kroner, mens det i maj var 25.986 kroner. Det skyldes danskernes køb af sommerferierejser, vurderer Andreas Linde, adm. direktør for den uafhængige sammenligningstjeneste.

”Det gennemsnitlige lånebeløb i maj 2017 var 35% højere end i december 2016. Når vi taler med vores kunder, mærker vi tydeligt den store efterspørgsel til den helt rigtige sommerferie, hvilket også kommer til udtryk i større lånebeløb”, fortæller Andreas Linde.

Tallene overrasker ikke privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank, der også har højsæson for forbrugslån i december og i forsommeren. Han har en række gode råd til dem, der vil låne til sommerferien.

”Vi har ikke noget imod værktøjer på nettet, der sammenligner lån på tværs, men skal bare huske et par ting. Man skal både se på ÅOP, de Årlige Omkostninger i Procent, og det samlede tilbagebetalingsbeløb, hvis man for eksempel låner 10.000 kroner til en ferie. Og det skal være over samme tilbagebetalingsperiode, ellers kan man ikke sammenligne ÅOP, påpeger han og tilføjer, at det med forbrugslån er en god idé at få betalt tilbage så hurtigt som muligt, da renten er højere end ved andre lån, der er givet med sikkerhed i huset, bilen eller noget tredje.

Syd- og sønderjyderne er sammen med bornholmerne dem, der låner mest til sommerferien. Midt- og vestjyderne samt nordjyderne er dem, der låner mindst.