Sommerferien dæmper fald i passagertal

Over 1,9 millioner passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i juni. Det er et fald på 8,7 procent i forhold til samme måned året før. Faldet er lavere end i de første fem måneder af 2009.

 

"Det er positivt, at vi har bremset forårets fald og har fået stabiliseret passagertallet, om end det er på et lavere niveau end i 2008. Den økonomiske situation får ikke så mange danskere til at vælge sommerens flyrejser fra, som man kunne frygte. Udbetalingen af SP-pengene er formentlig også er med til at øge rejselysten,” siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne A/S.

 

I alt rejste 1.913.263 passagerer igennem Københavns Lufthavn i juni. Antallet af lokalt afgående passagerer faldt med 5,4 procent, mens antallet af transferpassagerer lå 16,4 procent lavere end juni sidste år. Udenrigstrafikken faldt med 9,4 procent, mens antallet af indenrigspassagerer lå 2,1 procent under juni måned i fjor.

 

Samlet set faldt passagertallet i første halvår 2009 med 13 procent i forhold til samme periode året før, og lufthavnen ser positivt på den aktuelle udfladning. Ifølge Carsten Nørland er det dog usikkert, hvordan passagertallet vil udvikle sig i de kommende måneder.

 

”I lyset af den økonomiske situation bliver det interessant at se, hvad der sker, når sommerferien er slut. Hvis de forretningsrejsende stadig fastholder et andet rejsemønster end tidligere, vil det fortsat have negativ indflydelse på passagertallene,” siger Carsten Nørland.

Skrevet af Webredaktionen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.