Sommerhusmarkedet i gældsknibe

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Boligpriserne steg i andet kvartal 2014, men sommerhusmarkedet kæmper stadig for at slippe fri af finanskrisen.

Faldende friværdier og stigende gæld i helårsboligerne gør det sværere at finansiere køb af sommerhus. Selv om priserne på helårsboliger stiger, ligger de stadig 17% under priserne i boligboblen, forklarer boligøkonom hos Nykredit Joachim Borg Kristensen

“Man kan kun få finansieret 60% af sommerhuskøbet med realkreditlån. Før krisen havde mange betydelig friværdi, som kunne finansiere de sidste 40%. Den friværdi er ikke til stede i samme grad som før.”

Sommerhuspriserne steg 2,6% fra første til andet kvartal i år. Andet kvartal er højsæson for sommerhussalg, og når man ser på de sæsonkorrigerede tal, er priserne faldet med 0,4%”, siger han ifølge jyllands-posten.dk. I andet kvartal er prisen på fritidshuse faldet med 27% i forhold til, da prisen var højest i 2008.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.