Sommerhussalget steg 9,8% i 2016

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2016 blev solgt 9,8% flere sommerhuse end i 2015. Ifølge Boligsiden ligger salget i årets første måneder 24% over samme periode sidste år, skriver business.dk.

Også priserne er steget pænt. På landsplan steg priserne med 5,7% fra fjerde kvartal 2015 til fjerde kvartal 2016. Det er først de seneste to år, der for alvor er kommet gang i handlerne, skriver Danmarks Statistik.

Ifølge Mads Ellegaard, relationschef i Home, skal vi tilbage til 2006 for at overgå tallene for januar og februar i år, der hos Home ligger 34% over de to første måneder af 2016.

”Fremgangen er bredt funderet, men især markedet i Nordsjælland ligger lunt. Også Vestsjælland trækker nye sommerhusejere til i stor stil. I Vestjylland og Nordjylland er der ligeledes solgt en del flere sommerhuse i år”, skriver han.

Mads Ellegaard henviser til, at der er flere tiltag undervejs, der kan være med til at gøre attraktivt at være sommerhusejer. Bl.a. er der billigere finansiering på vej med en øget belåningsgrænse for realkreditlån fra 60% til 75%. Samtidig foreslås det, at pensionister skal kunne bebo et sommerhus hele året efter blot et års ejerskab mod de nuværende otte år, ligesom der åbnes for, at hæve bundfradraget fra 21.400 kr. til 26.000 kroner om året ved udlejning gennem bureau.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.