Sommerhussalget steg 9,8% i 2016

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2016 blev solgt 9,8% flere sommerhuse end i 2015. Ifølge Boligsiden ligger salget i årets første måneder 24% over samme periode sidste år, skriver business.dk.

Også priserne er steget pænt. På landsplan steg priserne med 5,7% fra fjerde kvartal 2015 til fjerde kvartal 2016. Det er først de seneste to år, der for alvor er kommet gang i handlerne, skriver Danmarks Statistik.

Ifølge Mads Ellegaard, relationschef i Home, skal vi tilbage til 2006 for at overgå tallene for januar og februar i år, der hos Home ligger 34% over de to første måneder af 2016.

”Fremgangen er bredt funderet, men især markedet i Nordsjælland ligger lunt. Også Vestsjælland trækker nye sommerhusejere til i stor stil. I Vestjylland og Nordjylland er der ligeledes solgt en del flere sommerhuse i år”, skriver han.

Mads Ellegaard henviser til, at der er flere tiltag undervejs, der kan være med til at gøre attraktivt at være sommerhusejer. Bl.a. er der billigere finansiering på vej med en øget belåningsgrænse for realkreditlån fra 60% til 75%. Samtidig foreslås det, at pensionister skal kunne bebo et sommerhus hele året efter blot et års ejerskab mod de nuværende otte år, ligesom der åbnes for, at hæve bundfradraget fra 21.400 kr. til 26.000 kroner om året ved udlejning gennem bureau.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.