Sommersol over danske hoteller

first-hotelI juni, juli og august var der godt 421.000 flere overnatninger på danske hoteller end i samme periode sidste år, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik.

Fremgangen på 8,8% gør de tre sommermåneder til de bedste nogensinde, men kommer ikke bag på Horestas formand Jens Zimmer Christensen: ”Væksten har været jævnt stigende hele året og viser, at vi er i stand til at trække nye gæster til Danmark. Det giver en tro på fremtiden”.

”Der er en udfordring i fastholde udviklingen og udnytte vækstpotentialet. Det stiller krav til innovation og rammevilkår. For selv om tallene er positive, oplever vi et større pres end nogensinde fra landende omkring os”.

Det var især danske turister, som sikrede væksten. Udenlandske turister overnattede 148.000 flere gange på hotel mens det skete 273.000 gange mere for de danske gæster.
København stod for størst vækst med 243.000 flere overnatninger – en fremgang på 9,1%. Størst procentvise fremgang stod Region Sjælland for med en vækst på 11,6%. Region Midtjylland havde en vækst på 9,2.