Sommertøj beskytter delvist

Det er kommet så vidt, at sommertøj mærkes med solfaktor, men eksperter advarer folk imod det rene hysteri. Det viser sig, at en T-shirt kun svarer til en solfaktor på mellem 4 og 12, og det får Kræftens Bekæmpelse til at fokusere på UV-beskyttende tøj, skriver politiken.dk

Det er kommet på markedet især som badetøj til børn og karakteriseres ved, at stort set ingen solstråler slipper igennem.

Projektmedarbejder Line Rasmussen fra Kræftens Bekæmpelse gør opmærksom på, at en tynd hvid bluse i middagssolen ikke beskytter ret meget og henviser til, at folk i Mellemøsten bruger flere lag tøj.

Teknologisk Institut kan teste tøjets solfaktor, så producenter kan forsyne tøjet med en solfaktor som på solcremer.

Kræftens Bekæmpelse håber at kunne knække kurven for af hud- og modermærkekræft, men spørgsmålet er så, om det er sundt at leve en ’skyggetilværelse’.

 

Speciallæge Susanne B. Gjedde fra Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse er bekymret for, om man lander i en anden grøft. Hun gør opmærksom på, at vi har behov for sol i begrænsede mængder, men uden at blive forbrændte. Sol giver os D-vitaminer og styrker humøret, så beskyttende tøj og høje solfaktorer bør benyttes af udsatte grupper, der er meget i solen og måske er blevet røde.

 

Vi har brug for 10 minutters sol om dagen hele året for at optage D-vitamin, men da nordboerne ikke får sol på kroppen året rundt er der behov for at hente lidt mere om sommeren, men det bør gøres med forsigtighed

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.