Sort Sol – Stæredans i Ribe

sort solI denne tid danser tusinder af stære hver aften i store sværme over aftenhimlen på marsken ud for Ribe. Her kan naturfænomenet opleves, når de mange trækfugle gør pit-stop nær Vadehavet på vej mod deres vinterresidens.

Sort Sol har de seneste mange år været et tilløbsstykke for danskere fra hele landet, og kan opleves en måneds tid endnu.

Også dette efterår strømmer danskere til Ribe og omegn for at se det bemærkelsesværdige naturfænomen. Her danser tusindvis af stære hver aften i store sværme, når de søger mod deres fælles nattesteder, mens solen går ned over Vadehavet.

”Fænomenet fik betegnelsen ’Sort Sol’ i 1970’erne og hvert efterår besøger tusindvis af mennesker Ribe og omegn for at opleve fænomenet. Mange der gør det til en fast tradition at vende tilbage for at opleve stærene år efter år”, fortæller Klaus Melbye, leder og naturvejleder hos Vadehavscentret ved Ribe.

Ribe og Tønder de eneste steder i Skandinavien, man kan opleve de store flokke, fordi de om efteråret samles i marsken for at finde føde og få sul på kroppen, inden de flyver til England eller Sydeuropa, hvor de overvintrer – og til foråret dukker de op igen på deres vej til Skandinavien og Østeuropa.

Sort Sol kan om efteråret opleves i september og oktober, mens de i foråret typisk er her sidste uge i marts og første uge i april. Det anbefales at tage ud med en naturvejleder, som ved, hvor de store sværme opholder sig. Typisk varer oplevelsen mellem 1½ og 2 timer.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.