Spanair dybt afhængig af oliepris

Spanairs managing director Marcus Hedblom understreger i et interview i avisen Cinco Dias, at selskabets overlevelse afhænger af, at olieprisen på det internationale marked er under USD 120 og at selskabet desuden er afhængigt af en aftale omkring personalenedskæringer med 1.100 medarbejdere, hvilket svarer til 25% af de ansatte.

 

Han understreger, at deadline for en aftale med fagforeningerne er 14. september.

 

”Spareplanen for Spanair indeholder elementer, som er særdeles ubehagelige, men nødvendige. Der er ingen plan B. Hvis ikke medarbejdernes organisationer understøtter spareplanen, vil vi fortsat sætte penge til”, siger han.

 

 Selskabet fremlægger sit halvårsregnskab på torsdag. I årets første kvartal, var der et tab på en million Euro.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.