Spanske flyveledere truer med nye strejker

1

flyveleder lufthavn

LUFTFART: I protest mod sanktioner mod 61 kolleger i Barcelonas lufthavn, overvejer spanske flyveledere nye strejker i september. I juni og juli havde de flere kortere arbejdsnedlæggelser.

Fagforeningen for de spanske flyveledere, USCA, dropper planlagte strejker i denne måned, en af de travleste i turistsæsonen, men vil måske genoptage dem til september.

Flyvelederne strejkede fire dage i juni og juli i protest mod sanktioner mod 61 kolleger i Barcelonas lufthavn, der havde fået bøder for en strejke i 2010. Strejkerne ramte overalt i Spanien i starten på landets sommersæson. Turismen giver ca. 10 pct. af Spaniens indtjening af udenlandsk valuta.

For fem år siden indsatte den spanske regering militære flyveledere til at overtage betjeningen af flytrafik til, fra og over Spanien. Det skete efter en uvarslet strejke hos civile flyveledere lammede lufthavne og strandede tusinder af rejsende.

Strejken i 2010 skyldtes uenighed om løn og arbejdsforhold mellem flyvelederne og AENA, der driver spanske lufthavne. De 61 strejkende flyveledere nedlagde uden varsel arbejdet i 2010 og fik hver en bøde på én måneds løn, ligesom de blev suspenderet en måned.

Fagforeningen USCA siger ifølge Reuters, at man endnu ikke har fået en aftale med AENA – og derfor vil vurdere nye strejker. Der er ikke sat datoer på de mulige strejkedage i næste måned.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Spanske flyveledere truer med nye strejker"

Notify of
avatar
Jakob
Jakob

Den uvarslede “strejke”i 2010 var lige saa meget et politisk stunt fra den spanske regering fordi de ville spare paa loenudgifterne. Jeg tror de faerreste loenmodtagere ville vaere komfortable ved at bevaebnede soldater kom ind paa deres arbejdsplads og truede dem til at arbejde.
De spanske domstole har da ogsaa siden frikendt alle de suspenderede flyveledere, men de skal stadig betale en maaneds loen i boede for en “strejke”de er blevet frikendt for. Jeg forstaar godt deres frustrationer.
I kan finde mere info paa den europaeiske sammenslutning af flyvelederforeningers hjemmeside http://www.atceuc.org

wpDiscuz