Spanske flyveledere truer med strejker

0

flyveledereLUFTFART: Fire dage i juni vil spanske flyveledere strejke fire timer hver dag – i protest mod, at 61 flyveledere i Barcelona har fået bøde for strejke i 2010.

Bliver strejkerne en realitet, vil de finde sted 8., 10., 12. og 14. juni fra kl. 10-12 og mellem kl. 18 og 20. De spanske flyveledere er organiseret i fagforeningen USCA.

Strejkerne vil ramme overalt i Spanien og falder i starten på Spaniens travle sommersæson for tilrejsende turister. Turismen giver ca. 10 pct. af Spaniens indtjening af udenlandsk valuta.

For fem år siden indsatte den spanske regering militære flyveledere til at overtage betjeningen af flytrafik til, fra og over Spanien. Det skete efter en uvarslet strejke hos civile flyveledere lammede lufthavne og strandede tusinder af rejsende.

Strejken i 2010 skyldtes uenighed om løn og arbejdsforhold mellem flyvelederne og AENA, der driver de spanske lufthavne. De 61 strejkende flyveledere nedlagde uden varsel arbejdet i 2010 og fik efterfølgende hver en bøde på én måneds løn, ligesom de blev suspenderet en måned.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz