Spanske Vueling Airlines øger i Norden

Københavns Lufthavn adm. direktør, Thomas Woldbye til venstre med Vuelings koncernchef Alex Cruz og Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Carsten Nørland.

Københavns Lufthavn adm. direktør, Thomas Woldbye til venstre med Vuelings koncernchef Alex Cruz og Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Carsten Nørland.

”Vi bryder reglerne for lavprisselskaber med bl.a. at indføre business class. Hver femte af vores passagerer er i dag i transfer – og ved flyaflysninger giver vi hotel og bespisning,” siger Vuelings koncernchef.

”Vueling har succes med 9 ud 10 ruter. Vi har også kurs mod Billund, men har endnu ingen konkrete planer. Rejsebureauerne sælger ca. halvdelen af vores fly, og Vueling har allerede flere fly i Barcelona, end Spanair havde før sit krak sidste år,” sagde Vuelings koncernchef, Alex Cruz, på pressemøde torsdag til standby.dk

Vueling udvider til sommer sit rutenetværk med den eneste direkte flyvning fra København til Firenze, en ny direkte rute fra København til Alicante, samt fra Aalborg til Barcelona. Vueling får hermed over 270.000 sæder fra de to danske lufthavne, 100.000 flere end i 2012. Udvidelsen er del af en nordisk ekspansion, hvor Vueling også lancerer nye ruter i Norge, Finland, Sverige og Island.

Vueling udvider sin tilstedeværelse i Danmark med 71 pct. flere billetter i den kommende sommersæson. Den største vækst bliver på ruterne fra København, hvor 86 pct. flere billetter vil være til salg. I alt 248.000.

Ud over de direkte ruter fra København til Barcelona og Malaga, der har eksisteret siden 2012, starter Vueling nu to ruter fra Alicante og italienske Firenze.

Vueling genoptager desuden sin direkte rute mellem Aalborg og Barcelona fra 24. marts. Ruten løber til oktober med over 23.000 sæder.

Vueling ekspanderer i de nordiske lande og lancerer nye ruter i Norge, Finland, Sverige og Island. I alt kommer Vueling til at have 12 direkte ruter i Norden med over 535.000 sæder, en forøgelse på 85 pct. i forhold til 2012.

Vueling øger med 55.000 pladser i Norge (430 procent flere end i 2012) grundet to nye ruter fra Barcelona til Oslo og Bergen. Derudover vil der være næsten 8.000 flere pladser på Stavanger-Barcelona end i 2012.

Sverige får også forøgelse med åbningen af en Göteborg-Barcelona-rute med 32.000 flysæder. Dette lagt sammen med forøgelsen på ruten Stockholm-Barcelona, betyder en total vækst på 30 procent i Sverige.

Til sommer åbnes desuden en ny direkte Helsinki-Barcelona-rute med 25.500 billetter, og en Reykjavik-Barcelona-rute med 9.360 sæder.

Vueling har 70 A320 fly og er største flyselskab fra El Prat-Barcelona.