Spies afviser tilbud fra tvivlsomt rejsebureau

Ving Tours advokat afviser, at bureauet har stjålet Spies-selskabet Ving’s navn eller Spies’ slogan. Ving Tour bruger også feriemessen Ferie for Alles navn i sine reklamer.

Ving Tours har hverken krænket eller kopieret Ving-navnet, Spies-sloganet ”Spies, rejs og vær glad” (”Smil, rejs og vær glad,” som det hedder hos Ving Tours) eller dele af Spies’ hjemmeside.

Det står der i hvert fald i det svarbrev, som Spies’ moderselskab TCNE (Thomas Cook Northen Europe) i går modtog fra danske Ving Tours advokat.

I brevet fra Ving Tours advokat hævdes det, at Ving Tours ikke – som Spies fastholder – har krænket og kopieret bl.a. Ving-navnet, Spies-sloganet ”Spies, rejs og vær glad” (Smil, rejs og vær glad) og dele af Spies’ hjemmeside, hedder det i meddelelse fra Spies.

Thomas Cook Northen Europe har i mange år haft det svenske charterrejsebureau, Ving. Såvel Ving-navnet som Spies’ slogan er ophavsretsbeskyttet.

Ving Tours advokat foreslår på sin klients vegne, at der ”i den nærmeste fremtid” holdes et forligsmøde – hvilket afvises af Spies/Thomas Cook Northen Europe.

”Vi finder henvendelsen fra advokaten ”useriøs” og blot et forsøg på at vinde yderligere tid. Spies fastholder, at Ving Tours inden mandag kl. 12 skal ophøre med brugen af bl.a. Ving-navnet samt kopien af det registrerede Spies-slogan,” siger informationschef for Spies i Danmark, Torben Andersen, og tilføjer:

”Sker det ikke, vil Spies stævne Ving Tours ved retten i Glostrup (Ving Tours har adresse i Vallensbæk) med krav om fogedforbud. Samtidig vurderes størrelsen af en erstatning i forbindelse med krænkelserne af varemærke m.m.”

Ving Tours bruger også ordene ”Ferie for Alle” markant opsat på sine plakater. Samme navn har feriemessen i Herning, der i øvrigt begynder i dag. Det var ikke muligt torsdag at få oplyst, om Messecenter Herning har ophavsret på ”Ferie for Alle.”